Розробка та дослідження апаратів для омічного нагрівання харчових продуктів
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Останніми роками спостерігається зростання інтересу до омічного нагрівання як перспективної технології обробки харчових продуктів. Цей метод, заснований на проходженні електричного струму через продукт, що має електричний опір, забезпечує швидке, рівномірне та ефективне нагрівання. Традиційні методи теплової обробки, такі як конвекційне або індукційне нагрівання, часто призводять до нерівномірного розподілу температури, що може негативно вплинути на якість продукту. Омічне нагрівання, навпаки, забезпечує об'ємний нагрів, що дозволяє досягти високої якості продукту з мінімальними втратами поживних речовин та збереженням його органолептичних властивостей.
Опис
Бібліографічний опис
Розумійко, Є. В. Розробка та дослідження апаратів для омічного нагрівання харчових продуктів / Є. В. Розумійко, О. Ю. Шевченко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 7–11 квітня 2025 р., м. Київ. – Київ : НУХТ. – Ч. 2. – С. 178.
