Біотехнологічні аспекти отримання дріжджових кілер-токсинів для застосування у виноробстві

Вантажиться...
Ескіз

Дата

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Мікробна контамінація виноградного сусла дріжджами-шкідниками є проблемою виноробства. Дріжджові кілер-токсини здатні природним і безпечним способом інгібувати небажану мікрофлору. Проаналізовано дані щодо понад 50 видів дріжджів-продуцентів та фактори, що впливають на токсиноутворення. Розглянуто підходи до виділення та очищення кілер-токсинів. Окреслено перспективи їх застосування у виноробстві як агентів біоконтролю. Microbial contamination of grape must by spoilage yeasts is a common problem in winemaking. Yeast killer toxins can inhibit undesirable microflora naturally and safely. More than 50 yeast producer species and factors affecting toxin production were analyzed. Approaches for isolation and purification of killer toxins were reviewed. Their potential use in winemaking as biocontrol agents is outlined.

Опис

Бібліографічний опис

Красінько, В. О. Біотехнологічні аспекти отримання дріжджових кілер-токсинів для застосування у виноробстві / В. О. Красінько, С. О. Цапко // Інноваційний розвиток харчової індустрії : збірник наукових праць за матеріалами VІІІ Міжнародної практичної конференції 23 грудня 2021 р., м. Київ. – Київ, 2021. – С. 58–60

Підтвердження

Рецензія

Додано до

Згадується в