Їстівні та лікарські гриби — джерела функціональних продуктів та нутрицевтиків
Вантажиться...
Дата
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Їстівні та лікарські гриби є перспективним джерелом функціональних харчових продуктів та нутрицевтиків. Культивування макроміцетів на лігноцелюлозній сировині дозволяє економічно отримувати біоактивні сполуки, що покращують здоров’я та мають терапевтичний потенціал. Особливу увагу привертають види роду Hericium, багаті на антиоксиданти. Колекції чистих культур підтримують розвиток біотехнологій грибів і відкривають перспективи для виробництва натуральних функціональних продуктів.
Edible and medicinal mushrooms are a promising source of functional foods and nutraceuticals. Cultivation of macromycetes on lignocellulosic substrates allows cost-effective production of bioactive compounds that promote health and have therapeutic potential. Particular attention is given to Hericium species, rich in antioxidants. Collections of pure cultures support the development of mushroom biotechnology and create opportunities for producing natural functional products.
Опис
Бібліографічний опис
Ломберг, М. Їстівні та лікарські гриби — джерела функціональних продуктів та нутрицевтиків / М. Ломберг, О. Михайлова, В. Красінько // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 16 листопада 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 65-66
