Вплив складу води на процес зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii
Вантажиться...
Дата
2000
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Видавець
Анотація
Підвищена жорсткість води негативно впливає на процес зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii, погіршує органолептичні якості готового напою. Для отримання якісного збродженого напою доцільно використовувати воду, звільнену від тимчасової жорсткості кип’ятінням. Мінеральні речовини води позитивно впливають на органолептику напоїв, але мають бути наявними в обмеженій кількості згідно з вимогами стандарту на питну воду.
Increased water hardness affects the process of fermentation wort culture Medusomyces gisevii, affects the organoleptic quality of the finished drink. For high-quality fermented beverage advisable to use water which is exempt from the temporary hardness by boiling. Minerals water positively affect the organoleptic drinks, but should be available in limited quantities in accordance with the standard for drinking water.
Increased water hardness affects the process of fermentation wort culture Medusomyces gisevii, affects the organoleptic quality of the finished drink. For high-quality fermented beverage advisable to use water which is exempt from the temporary hardness by boiling. Minerals water positively affect the organoleptic drinks, but should be available in limited quantities in accordance with the standard for drinking water.
Опис
Ключові слова
загальна жорсткість, лужність, активна кислотність, total hardness, alkalinity, active acidity, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Бібліографічний опис
Прибильський, В. Л. Вплив складу води на процес зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii / В. Л. Прибильський, О. П. Вітряк // Наукові праці УДУХТ. - 2000. - № 6. - С. 69-71.