Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві

Ескіз

Дата

2011

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Одержано експериментальні дані щодо біотрансформації складових зерна жита в технології спирту шляхом застосування ферментних препаратів (ФП) з β-глюканазною та протеазною активностями разом із ФП амілазної дії. У цих умовах спостерігалось зменшення в’язкості сусла, збагачення його продуктами гідролізу білка, що обумовлює посилення спиртоутворюючої активності дріжджів та збільшення питомого виходу спирту. Ці результати є передумовою для переробки більш концентрованого зернового сусла, що матиме економічну та екологічну доцільність у спиртовому виробництві. Findings about rye’s constituents biotransformation in alcohol production by using enzyme preparation (FP) with β-glucan- and proteolytic activities in combination with amylolytic FP. In the circumstances wort’s viscosity reduction and his enrichment from hydrolyzate, which produce yeast’s activity and alcohol’s specific yield increase . These results are preconditions for treatment of more concentrated grain ’s wort , which provides economical and ecological suitability in alcohol findings.

Опис

Ключові слова

ферментні препарати, enzymic preparations, спиртове виробництво, дріжджі, біотехнологія, spirit production, yeasts, biotechnology, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Глускіна, Т. С. Дослідження ферментативного гідролізу біополімерів жита у спиртовому виробництві / Т. С. Глускіна, Л. В. Левандовський, Т. О. Мудрак // Вісник аграрної науки. - 2011. - № 3.- С.47-50.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced