Поліморфні перетворення гліцеридів у вершковому маслі з пектином функціонального призначення
Файли
Дата
2011
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Методом рентгеноструктурного аналізу (РСА) вивчено якісний і кількісний вміст поліморфних форм гліцеридів у вершковому маслі з пектином за запропонованою методикою обробки дифрактограм РСА. Встановлено, що внесення пектину гальмує поліморфні перетворення гліцеридів у кристалічній жировій фазі вершкового масла, ідентифіковано проміжні псевдо- та суб- поліморфні форми. Виявлено, що на структуру і консистенцію масла впливає кількісний вміст поліморфних форм гліцеридів, які формуються на нанорівні. Using the X-ray diffraction analysis (XRD analysis) the qualitative and quantitative content of glyceride’s polymorphic forms in butter with pectin was studied by the proposed method of processing XRD pattern. It was revealed, that the introduction of pectin slows the polymorphous transformation of glyceride’s in butter solid crystalline phase. Intermediate pseudo-and sub-polymorphic form was also identified. It was established, that quantitative content of glyceride’s polymorphic forms, which are formed on the nanoscale, affects the butter structure and consistency.
Опис
Ключові слова
рентгеноструктурний аналіз, гліцериди, поліморфні форми, кристалічна фаза, дифрактограми, X-ray diffraction analysis, glycerides, polymorphic forms, crystalline phase, XRD pattern, кафедра технології молока і молочних продуктів
Бібліографічний опис
Рашевська, Т. О. Поліморфні перетворення гліцеридів у вершковому маслі з пектином функціонального призначення / Т. О. Рашевська // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 2(15). - С. 16-20.