Модернізований прилад ЦУТЕП-СМ для вимірювання кольоровості білого цукру в кристалічному вигляді
Файли
Дата
2008
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Наведені результати досліджень 18 зразків кристалічного білого цукру різної кольоровості і розмірів кристалів на двох приладах ЦУТЕП-С і модернізованому ЦУТЕП-СМ. Доведено, що збільшення рівномірності освітлення зразків цукру при оптимізації кількості світлодіодів до 12, дозволило знизити розбіжність між результатами паралельних вимірювань. Відносна похибка вимірювання кольоровості на першому приладі склала 4,6 %, а на модернізованому – 2,04 %.
Given the results of researches 18 samples of crystalline white sugar different chromaticity and size of crystals on two devices TSUTEP-S and modernized TSUTEP-SM. Proved that increasing the uniformity of lighting of samples of sugar while optimizing the number of LEDs to 12, reduced the discrepancy between the results of parallel measurements. The relative error in measuring of chromaticity on first gear was 4.6% and on modernized - 2.04%.
Given the results of researches 18 samples of crystalline white sugar different chromaticity and size of crystals on two devices TSUTEP-S and modernized TSUTEP-SM. Proved that increasing the uniformity of lighting of samples of sugar while optimizing the number of LEDs to 12, reduced the discrepancy between the results of parallel measurements. The relative error in measuring of chromaticity on first gear was 4.6% and on modernized - 2.04%.
Опис
Ключові слова
ЦУТЕП-СМ, sugar, TSUTEP-SM, цукор, кольоровість, модернізація, відносна похибка, світлодіоди, розмір кристалів, розбіжність, колориметр, chromaticity, modernization, relative error LEDs, crystal size, divergence, colorimeter, TSUTEP-S
Бібліографічний опис
Модернізований прилад ЦУТЕП-СМ для вимірювання кольоровості
білого цукру в кристалічному вигляді / М. П. Купчик, Л. С. лименко, А. В. Ковальчук, А. В. Тихонюк, Л. І. Чернявська // 74-а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». - К.: Нухт, 2008. - ч. ІІ. - С. 181–182.