Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса

Вантажиться...
Ескіз

Файли

Дата

2012

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

З’ясовано, що при розробленні нових харчових продуктів із оптимальним вмістом певних біологічно активних речовин великого значення набирають їхні властивості, особливо – ступінь засвоюваності живим організмом. Подрібнення зерна вівса у дезінтеграторі, що супроводжується ефектами механоактивування, дає можливість максимально вилучити біологічно активні речовини у вільній формі, підвищити їхню біодоступність і відповідно посилити оздоровчі ефекти. It is shown that the development of new food products with the best content of certain biologically active compounds are gaining importance to their properties - especially the degree of digestion of a living organism. Grinding grain oats in disintegrator, accompanied mehanoactivation effects, makes it possible to remove most biologically active substances in the free form, increase their bioavailability and thus strengthen health effects.

Опис

Ключові слова

диспергування, механоактивування, засвоюваність, зерно вівса, біологічна цінність, гранулометричний склад, ферменти, despergation, mehanoactivation, digestibility, corn, oats, biological value, grain size, enzymes, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Сімахіна Г. О. Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса / Г. О. Сімахіна, Т. І. Миколів // Наукові праці ОНАХТ. – 2012. – Вип. 42. – Т. 1. – С. 45–49.

Зібрання