Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот (Патент на винахід № 10430)
Файли
Дата
1996
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот, що включає розбавлення меляси до необхідної концентрації водою, додавання в отриманий розчин хімічного реагенту, нагрівання, перемішування, витримування, відділення осаду, який відрізняється тим, що в якості хімічного реагенту використовують амофос при його масовому співвідношенні з іонами кальцію у вихідній мелясі 0,4-0,8:1,0. Амофос вносять в мелясу, розведену водою до вмісту сухих речовин 61-62%. Амофос використовують у вигляді 25%-ного водного розчину. Після додавання амофосу і відділення осаду мелясу обробляють сірчистим газом до залишкового вмісту в ньому сульфітів 0,05-0,3%.
Method of preparation of molasses for the cultivation of microorganisms in the production of aminoacids, including molasses diluted to the desired concentration with water, adding to the solution of the chemical reagent, heating, mixing, curing, separation of sediment, characterized in that as a chemical reagent is ammophos when the mass ratio of the ions calcium in the initial molasses 0,4-0,8:1,0. Ammophos bring in molasses, diluted with water to a solids content of 61-62%. Ammophos using a 25% aqueous solution. After adding the ammophos and the precipitate molasses treated with sulfur dioxide to a residual content in the sulfites 0.05-0.3%.
Method of preparation of molasses for the cultivation of microorganisms in the production of aminoacids, including molasses diluted to the desired concentration with water, adding to the solution of the chemical reagent, heating, mixing, curing, separation of sediment, characterized in that as a chemical reagent is ammophos when the mass ratio of the ions calcium in the initial molasses 0,4-0,8:1,0. Ammophos bring in molasses, diluted with water to a solids content of 61-62%. Ammophos using a 25% aqueous solution. After adding the ammophos and the precipitate molasses treated with sulfur dioxide to a residual content in the sulfites 0.05-0.3%.
Опис
Ключові слова
цукрове виробництво, sugar production, меляса, мікроорганізми, сульфіти, molasses, microorganismus, sulfites, кафедра технології цукру і підготовки води
Бібліографічний опис
Патент на винахід 10430 А Україна, С 13 Р 3/00. Спосіб підготовки меляси для культивування мікроорганізмів у виробництві амінокислот / Гулий І. С., Штангеєва Н. І., Лужков А. М. та ін. ; Відкрите акціонерне товариство "Трипільський біохімічний завод". — № 95062989 ; заявл. 26.06.95; опубл. 25.12.96, Бюл. № 4.