Хліб покращеної якості (Патент на винахід № 85472)
Дата
2007
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Патент на винахід. Хліб з суцільнозмеленого зерна пшениці містить пшеничне борошно високого виходу підвищеної дисперсності, суху пшеничну клейковину, ферментативноактивне соєве борошно, олію соняшникову, закваску-підкислювач. Технічним результатом винаходу є отримання хліба з високими показниками пористості та формостійкості, з еластичною м'якушкою, гладкою випуклою поверхнею. Хліб характеризується високим вмістом харчових волокон, суха пшенична клейковина і соєве борошно додатково збагачують його білками і подовжують термін збереження ним свіжості.
Patent for an invention. A bread of ground whole wheat grain comprises wheat flour of high output of increased dispersion, dry wheat gluten, enzymatically active soybean flour, sunflower oil, an acidifying starter. The technical result of the invention is in obtaining the bread with high porousness indices and form stability, with elastic crumb, the smooth concave surface. The bread is characterized by a high content of dietary fiber, the dry wheat gluten and soybean flour additionally enrich the bread with proteins and prolong the term of preserving the freshness thereby.
Опис
Ключові слова
суха пшенична клейковина, ферментативноактивне соєве борошно, закваска-підкислювач, пшеничне борошно високого виходу, dry wheat gluten, soybean meal with enzymatic activity, acidifying starter, wheat high-extraction flour, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів
Бібліографічний опис
Патент 85472 Україна, МПК7 А 21 D 13/02. Хліб з суцільнозмеленого зерна пшениці / Дробот В. І., Михонік Л. А. ; заявник та власник патенту Національний університет харчових технологій. – № 200708326 ; заявл. 20.07.07 ; опубл. 26.01.09, Бюл. № 2 2009.