Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном

Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

На основі комплексних досліджень розроблено чотири рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет, для профілактики дефіциту йоду та селену з використанням морських водоростей цистозіри чорноморської та фукусу; встановлено, що втрати йоду в котлетах при термічній обробці –смаженні становлять від 20% до 39%, а при термічній обробці — приготуванні на пару — від 13,5% до 21,8%. Втрати селену при приготуванні на пару становлять від 25,5% до 27,3%. Based on comprehensive research developed four recipes semis, including meatballs, for the prevention of iodine deficiency and selenium algae Cystoseira Black Sea and fucus, found that the loss of iodine in cutlets during thermal processing, frying range from 20% to 39%, and during heat treatment - steaming - from 13,5% to 21,8%. Loss of selenium in steaming up from 25,5% to 27,3%.

Опис

Ключові слова

морські водорості, йод, селен, котлета, marine algae, iodine, selenium, cutlet, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

Бібліографічний опис

Технологія виробництва котлет збагачених йодом і селеном / Ю. П. Крижова, М. М. Антонюк, Л. В. Самойленко, В. Н. Корзун // Продукты и ингредиенты. – 2008. – № 11. – С.41-42.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced