Вплив початкової концентрації етанолу на зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом
Файли
Дата
2012
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
На собівартість зневодненого етилового спирту впливає концентрація початкової водно-спиртової суміші. Чим більша ця концентрація, тим менші затрати на адсорбційне зневоднення, але більші затрати на ректифікацію. З метою зменшення загальних витрат були проведені дослідження по встановленню раціональної концентрації початкового водно-спиртового розчину для отримання етанолу концентрацією 99,8%об. В якості адсорбенту використовували цеоліт Закарпатського родовища морденіт.
At the cost of anhydrous ethanol affects the concentration of the original water-alcohol mixture. The higher the concentration, the lower the cost of removing moisture adsorption, but higher costs for rectification. In order to reduce the total cost studies have been conducted to establish rational initial concentration of water-alcohol solution to produce ethanol concentration of 99.8% vol. As used adsorbent zeolite Transcarpathian mordenite deposits.
At the cost of anhydrous ethanol affects the concentration of the original water-alcohol mixture. The higher the concentration, the lower the cost of removing moisture adsorption, but higher costs for rectification. In order to reduce the total cost studies have been conducted to establish rational initial concentration of water-alcohol solution to produce ethanol concentration of 99.8% vol. As used adsorbent zeolite Transcarpathian mordenite deposits.
Опис
Ключові слова
дегідратація, концентрація, морденіт, concentration, mordenite, dehydration, кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Корнієнко, В. В. Вплив початкової концентрації етанолу на зневоднення водно-спиртових розчинів мордентом / В. В. Корнієнко, М. Л. Мельник, В. М. Таран // Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених і студентів, 25 квітня 2012 р. : тези доповідей. - 2012. - Ч. 2. – С. 45.