Математичне моделювання руху харчових продуктів у барабанах, що повільно обертаються
Дата
2001
Автори
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
В харчових технологіях для перемішування, подрібнення, масажування, тендеризації, транспортування широко використовують технологічне обладнання робочими органами якого є барабани, що обертаються навколо осі з невеликою швидкістю. Технологічна спрямованість і ефективність оброблення залежить від конструктивних особливостей барабана і структурно-механічних властивостей продукту. Запропоновано математичну модель, яка дає можливість розрахувати траєкторію руху шматка м’яса і враховує зміни його структурно-механічних властивостей.
Розрахунки виконано для барабанів з радіальними полками, коли коефіцієнт тертя ковзання не залежить від адгезії і є постійною величиною та коли залежить від адгезії.
Адекватність результатів теоретичних досліджень підтверджено експериментальними даними.
In food technology for mixing, chopping, massaging, tenderyzatsiyi, transportation widely used process equipment working bodies which are drums that rotate around an axis at a low speed. Process orientation and processing efficiency depends on the design features a drum and structural and mechanical properties of the product. A mathematical model which enables to calculate the trajectory of a piece of meat and takes into account changes in its structural and mechanical properties. Calculations are performed for drums with radial shelves, when the coefficient of sliding friction is independent of adhesion and is constant and when depends on the adhesion.
In food technology for mixing, chopping, massaging, tenderyzatsiyi, transportation widely used process equipment working bodies which are drums that rotate around an axis at a low speed. Process orientation and processing efficiency depends on the design features a drum and structural and mechanical properties of the product. A mathematical model which enables to calculate the trajectory of a piece of meat and takes into account changes in its structural and mechanical properties. Calculations are performed for drums with radial shelves, when the coefficient of sliding friction is independent of adhesion and is constant and when depends on the adhesion.
Опис
Ключові слова
траєкторія руху м’яса в барабані, рух шматка в барабані, барабани з радіальними полками, масажування м’яса в шматках, trajectory of meat in the drum, movement piece in the drum, drums with radial shelves, massaging meat in pieces, кафедра екології та екоменеджменту
Бібліографічний опис
Гуць, В. С. Математичне моделювання руху харчових продуктів у барабанах, що повільно обертаються / В. С. Гуць // Наукові праці НУХТ. - 2001. - № 10 - С. 124-125.