Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу
Дата
2010
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У роботі наведені результати досліджень показників якості харчових ароматизаторів на основі ефірної олії кропу, одержаних способом вакуумного фракціонування ефірних олій та конструюванням складу ароматизаторів із заздалегідь спланованими ароматичними властивостями. За комплексною оцінкою якості визначено їх органолептичні, фізико – хімічні показники якості, показники безпеки та термін придатності, при якому зберігається стабільність хімічного складу та споживчих властивостей, що мають вирішальне значення на конкурентному ринку харчових продуктів. Progressive technologies food natural flavors are not used In Ukraine. Existing technologies are based on reception СО2– extracts and essence oils with aromatic characteristics which have aroma of initial raw materials that reduces assortment food natural flavors. Scientists develop technology of processing of essence oils with reception food natural flavors which is based on vacuum distillation of essence oils and structure designing of flavor with use of mathematical modeling. It has been developed two composite flavors from essence oil of fennel and their complex estimation of quality is spent. Physical, sensorial and chemical indicators of quality, indicators of safety and a period of storage are defined.
Опис
Ключові слова
ароматизатори, food natural flavor, органолептичні, sensorial, фізико – хімічні показники якості, physical and chemical indicators of quality, показники безпеки, safety indicators a period of storage, кафедра технології молока і молочних продуктів, кафедра технології оздоровчих продуктів
Бібліографічний опис
Чепель, Н. В. Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Харчова наука і технологія. – 2010. – № 1(10). – С. 55-58.