Адсорбційне очищення соку столового буряку від пектинових речовин
Файли
Дата
2009
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
У статті досліджено адсорбційні властивості природного мінералу глауконіту. Аналіз отриманих результатів очищення соку із столового буряка дає можливість стверджувати, що найефективніше поглинання пектинів глауконітом відбувається протягом 10…30 хв при концентрації адсорбенту 9,09%, 4,76% та 3,23% мас. Пояснено механізм адсорбцій пектинів глауконітом.
The article studies the adsorption properties of natural mineral glauconite. Analysis of the results of the treatment table beet juice makes it possible to assert that the most effective absorption of pectin glauconite within 10 ... 30 minutes at a concentration of adsorbent 9.09%, 4.76% and 3.23% by weight. Clarified mechanism adsorbtsiy pectin glauconite.
Опис
Ключові слова
адсорбція, глауконіт, сік столового буряка, пектини, adsorption, glauconite, table beet juice and pectin, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Бібліографічний опис
Шейко, Т. В. Адсорбційне очищення соку столового буряку від пектинових речовин / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник // Актуальні проблеми харчування : технологія та обладнання, організація і економіка : міжнародної науково-технічної конференції : тези доповідей, Святогірськ. – Донецьк, 2009. - C. 101-103.