Властивості та екологічний вплив хімічних елементів

Ескіз

Дата

1997

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

У довіднику наведені дані про ізотопи елемента, автора його відкриття, вміст у земній корі, природні мінерали, фізико-хімічні константи, фізичні і хімічні властивості, методи одержання простих речовин, галузі застосування, і міру токсичності. Описані різні металовмісні матеріали, в тому числі сплави, їх склад, призначення і забруднюючий вплив на харчові продукти. Повідомляється про біологічний вплив найважливіших хімічних елементів на організм людини через харчові продукти і воду, наводяться значення гранично допустимих концентрацій токсичних елементів у різних харчових продуктах. Також частково розглянуті проблеми екологічної безпеки, радіоактивних забруднень і охорони здоров’я людини. Крім навчального, цей довідник має довідкове значення. Розрахований на учнів старших класів шкіл і ліцеїв, вступників до навчальних закладів, учителів шкіл, студентів технікумів і вузів, інспекторів підрозділів природоохоронних служб, медпрацівників, працівників установ громадського харчування, харчової, сільськогосподарської та хімічної промисловостей. Information about natural minerals, contents in the earth, isotopes, chemical and physical properties of elements, methods of preparation simple substance, melting compositions of metals, practical using, biological, unhealthy and ecological influences of chemical elements are prented in this handbook. Problems of ecological wellbeing, the protection of people’s health and partly about consequences of Chornobyl catastrophe are stated in this book. The handbook is recommended for pupils of senior forms of schools and colleges, teachers, students of higher schools, lyceums, universities, the medical workers, workers of public food, agricultural and chemical breances.

Опис

Ключові слова

фізико-хімічні константи, фізичні та хімічні властивості, методи одержання простих речовин, галузі застосування, екологічні проблеми, харчова промисловість, phisicochemical constants, physical and chemical properties, methods of preparation of simpl substances, breanches of using, ecological problems, food industry, кафедра харчової хімії

Бібліографічний опис

Перепелиця, О. П. Властивості та екологічний вплив хімічних елементів : довідник / О. П. Перепелиця // За ред. академіка НАН України В. В. Скопенка. - К.: Вентурі, 1997. – 192 с.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced