Дослідження механізму золь-гель переходів у водних розчинах крохмалів

Ескіз

Дата

2010

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Методами реології та рентгенофазового аналізу проведено дослідження концентраційної та температурної поведінки суспензій кукурудзяного крохмалю. Отримані результати підтверджують новітні погляди на механізм золь–гель переходів в розчинах біополімерів. Methods of rheology and X-ray diffraction analysis conducted research of concentration and temperature behavior of corn starch suspensions. These results confirm the latest views on the mechanism of sol-gel transitions in solutions of biopolymers.

Опис

Ключові слова

крохмаль, конформаційні переходи, водневі зв’язки, starch, conformation transitions, hydrogen bonds, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, кафедра експертизи харчових продуктів

Бібліографічний опис

Мельник, О. П. Дослідження механізму золь-гель переходів у водних розчинах крохмалів / О. П. Мельник, В. В. Манк // Вопросы химии и химической технологии. – 2010. – № 2. – С. 49–52.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced