Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10568
Title: Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру
Authors: Рашевська, Тамара Олексіївна
Гулий, Іван Степанович
Лазаренко, Михайло Васильович
Баглюк, Сергій Володимирович
Keywords: аморфна фаза
фазові та релаксаційні переходи
молочний жир
кристалічна фаза
amorphous phase
phase and relaxation transitions
milk fat
crystalline phase
кафедра фізики
кафедра технології молока і молочних продуктів
Issue Date: 1996
Citation: Теплофізичні дослідження кристалічної та аморфної фаз молочного жиру / Т. О. Рашевська, І. С. Гулий, М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк // Пролеми удосконалення фундаментальної та професійної підготовки вчителів фізики : матеріали ІІ Всеукраїнської конференції викладачів фізики педагогічних інститутів та університетів. – Київ, 1996. - С. 163-168.
Abstract: Охолоджений молочний жир складається з аморфної і кристалічної фаз. Кристалічна фаза до її плавлення відповідає за збереження форми молочного жиру, а його аморфна фаза після її переходу в процесі нагрівання з склоподібного у високоеластичний стан визначає пластичні властивості молочного жиру. Досліджено закономірності формування аморфно-кристалічної структури молочного жиру та його фракцій за результатами теплофізичних вимірювань, що дозволило пояснити механізми фізичних процесів, що відбуваються при твердінні жиру. Cooled milk fat consists of amorphous and crystalline phases. The crystalline phase up to its melting is responsible for maintaining the shape of milk fat , and its amorphous phase after the transition in the heating process from glassy state to rubbery one determines the plastic properties of milk fat . The regularities of the amorphous-crystalline structure's formation of the milk fat and its fractions according to the results of thermal measurements are researched. It enabled us to explain the mechanisms of the physical processes occurring during solidification of fat.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/10568
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Untitled.pdf3,97 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.