Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/12907
Назва: | Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів |
Автори: | Боднар, А. В. Зінченко, Інна Миколаївна Костенко, Єлизавета Євгеніївна Штокало, Мирослава Йосипівна Ковбаса, Володимир Миколайович Терлецька, Віта Альбертівна |
Ключові слова: | харчові продукти плюмбум протекторні властивості комплексоутворення метал–індикаторний метод food products lead protector properties complex formation metal–indicator method кафедра харчової хімії кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів |
Дата публікації: | 2009 |
Бібліографічний опис: | Використання метал-індикаторного методу для оцінки протекторних властивостей основних компонентів харчових продуктів / А. В. Боднар, І. М. Зінченко, Є. Є. Костенко, М. Й. Штокало, В. М. Ковбаса, В. А. Терлецька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXІ столітті : 75-а наук. конф. молодих вчених, аспірантів і студентів, 13–14 квітня 2009 р. : матеріали конф. – К. : НУХТ, 2009. – Ч. 1. – С. 133. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено комплексоутворення плюмбуму (II) з казеїном, лактозою та амінокислотами харчових продуктів. Встановлено склад утворюваних сполук. Стійкість комплексів оцінена за допомогою концентрації вільних іонів металу, що знаходяться в рівновазі з комплексоутворюючими сполуками та константами рівноваги реакції комплексоутворення. It was investigated the complex formation of Lead (II) with a casein, lactose and amino acids of food products. There was determined composition of such complex formations.The stability of complexes was appraised by the concentration of free metal ions, which are in an equilibrium with complex formative connections and constants of equilibrium reaction of complex formation. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/12907 |
Розташовується у зібраннях: | Матеріали конференцій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Tzimvmimdopvokhp.pdf | 260,81 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.