Амінокислотний склад рису і його зміни при солодорощенні

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Перспективним і прогресивним напрямом розвитку харчової промисловості являється виробництво продуктів, знижаючих різні захворювання, в тому числі і генетичні. Тому метою дослідження було вивчення амінокислотного складу зерна рису та його зміни при солодорощенні. Одержані результати дають право стверджувати, що пророщене рисове зерно (солод), має високий вміст незамінних (39%) і вільних (10%) амінокислот являється цінною сировиною для оздоровчих і лікувально- дієтичних харчових продуктів. Promising and progressive direction is the development of food industry production, reducing various diseases, including genetic. The purpose of the study was to investigate the amino acid composition of rice grain and its changes during solodoroschenni. The results obtained are entitled to assert that germinated rice grain (malt), has a high content of essential (39%) and free (10%) of amino acids is a valuable raw material for health and medical and dietetic foods.

Опис

Ключові слова

целіакія, глютен, рис, coeliac disease, gluten, rice, кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Бібліографічний опис

Амінокислотний склад рису і його зміни при солодорощенні / Н. О. Ємельянова, Р. М. Мукоїд О. В. Чумакова, В. О. Скидан // Перспективи розвитку рослинницької галузі сучасних економічних умов : збірник тез Міжнародної науково-практичної конференції присвяченої 50-й річниці від початку розвитку рисівництва в Україні, 6 – 8 серпня 2013 р. – Скадовськ : Інститут рису, 2013. – С. 191–192.