Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19956
Title: | Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку (Патент на корисну модель № 55075) |
Authors: | Брик, Оксана Іванівна Крапивницька, Ірина Олексіївна Бандуренко, Галина Михайлівна Харітон, Наталія Григорівна |
Keywords: | вичавки гідроліз пектиновий екстракт цукровий буряк pomace hydrolysis pectin extract sugar beet кафедра технології цукру і підготовки води кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2010 |
Citation: | Патент на корисну модель № 55075 UA, МПК A23L 1/06 Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку / Брик О. І., Крапивницька І. О., Бандуренко Г. М., Харітон Н. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201004336 ; заявл. 14.04.2010 ; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р. |
Abstract: | Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку включає промивання, пресування, гідроліз, охолодження, розділення на рідку і тверду фази, фільтрування, концентрування. Гідроліз здійснюють лимонною кислотою при температурі 75-85 °С, рН 2,5-2,8, гідромодулі 1:(2,0-3,0) протягом 90-120 хв. Після охолодження проводять розділення прогідролізованої маси та рідкої фази в полі відцентрових сил, потім проводять сепарування рідкої фази, а після фільтрування і концентрування проводять консервування пектинового екстракту. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19956 |
Appears in Collections: | Патенти |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.