Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19956
Title: Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку (Патент на корисну модель № 55075)
Authors: Брик, Оксана Іванівна
Крапивницька, Ірина Олексіївна
Бандуренко, Галина Михайлівна
Харітон, Наталія Григорівна
Keywords: вичавки
гідроліз
пектиновий екстракт
цукровий буряк
pomace
hydrolysis
pectin extract
sugar beet
кафедра технології цукру і підготовки води
кафедра технології консервування
Issue Date: 2010
Citation: Патент на корисну модель № 55075 UA, МПК A23L 1/06 Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку / Брик О. І., Крапивницька І. О., Бандуренко Г. М., Харітон Н. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 201004336 ; заявл. 14.04.2010 ; опубл. 10.12.2010, Бюл. № 23, 2010 р.
Abstract: Спосіб виробництва пектинового екстракту із вичавок столового буряку включає промивання, пресування, гідроліз, охолодження, розділення на рідку і тверду фази, фільтрування, концентрування. Гідроліз здійснюють лимонною кислотою при температурі 75-85 °С, рН 2,5-2,8, гідромодулі 1:(2,0-3,0) протягом 90-120 хв. Після охолодження проводять розділення прогідролізованої маси та рідкої фази в полі відцентрових сил, потім проводять сепарування рідкої фази, а після фільтрування і концентрування проводять консервування пектинового екстракту.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19956
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
55075.pdf108,36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.