Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19968
Title: | Спосіб отримання амідованого пектину косметичного (Патент на винахід № 70742) |
Authors: | Худайкулова, Ольга Олексіївна Гудзь, Ольга Вікторівна Крапивницька, Ірина Олексіївна Степанець, Наталія Миколаївна Роїк, Олена Миколаївна Чекменьова, Олеся Василівна Кабан, Олексій Петрович Бандуренко, Галина Михайлівна Свінціцька, Анна Іванівна |
Keywords: | гідроліз розчин аміаку овочевий жом амідований пектин hydrolysis ammonia solution vegetable pulp amidated pectin кафедра технології цукру і підготовки води кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2006 |
Citation: | Патент України № 70742 U Україна, C08B 37/06, A61P 17/00. Спосіб отримання амідованого пектину косметичного / О. О. Худайкулова, О. В. Гудзь, І. О. Крапивницька, Н. М. Степанець, О. М. Роїк, О. В. Чекменьова, О. П. Кабан, Г. М. Бандуренко, А. І. Свінціцька (Україна). ; заявник НУХТ. – № 20031212474 ; заявл. 25.12.2003; опубл. 15.12.2006, Бюл. № 12, 2006 р. |
Abstract: | Спосіб одержання амідованого пектину косметичного з жому овочевих культур включає гідроліз-екстрагування, розділення твердої і рідкої фаз, охолодження, оброблення пектинового екстракту трилоном Б, перемішування і відстоювання, омилення, нейтралізацію, осадження пектину, оброблення коагуляту органічним розчинником. Гідроліз-екстрагування проводять при температурі 85-90°С протягом 80-100 хв. Після відстоювання проводять омилення - амідування пектинового екстракту аміачним розчином при рН 8,5-8,8. Після нейтралізації додають неіонні ПАР у кількості 1 %. Розпилюють пектиновий екстракт над розчином солі кальцію. Відділяють пектиновий коагулят центрифугуванням. Отриманий коагулят заливають кислотним розчином з рН 3,4-4,0. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/19968 |
Appears in Collections: | Патенти |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.