Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26197
Title: | Дослідження процесу осмотичного зневоднення айви |
Authors: | Шутюк, Віталій Володимирович Коваль, Марина Олександрівна Шешлюк, Олександр Сергійович |
Keywords: | айва осмотичне зневоднення температура цукровий розчин айва quince osmotic dehydration temperature sugar solution кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2017 |
Citation: | Шутюк, В. В. Дослідження процесу осмотичного зневоднення айви / В. В. Шутюк, М. О. Коваль, О. С. Шешлюк // Актуальні задачі сучасних технологій : зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів. – Тернопіль : ТНТУ, 2017. – С. 172-173. |
Abstract: | У тезах наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення айви в розчині цукру різних концентрацій та температури. Аналіз отриманих даних показав, що під час осмотичного зневоднення айви спостерігається три етапи проходження процесу – насичення вологою, безпосередньо зневоднення і насичення цукром. Зі збільшенням концентрації розчину цукру з 40 до 60 % час зневоднення зменшується, а період насичення айви цукром починається раніше для всіх експериментів. The thesis presents the results of an experimental study of osmotic dehydration of quince in a sugar solution of various concentrations and temperature. Analysis of the obtained data showed that during the osmotic dehydration of quince, three stages of the process are observed: saturation with moisture, direct dehydration and saturation with sugar. With an increase in the concentration of the sugar solution from 40 to 60%, the dehydration time decreases, and the saturation of quince with sugar begins earlier for all experiments. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26197 |
Appears in Collections: | Тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
17 11 Shutyuk TNU.pdf | 560,89 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.