Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26197
Назва: Дослідження процесу осмотичного зневоднення айви
Автори: Шутюк, Віталій Володимирович
Коваль, Марина Олександрівна
Шешлюк, Олександр Сергійович
Ключові слова: айва
осмотичне зневоднення
температура
цукровий розчин
айва
quince
osmotic dehydration
temperature
sugar solution
кафедра технології консервування
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Шутюк, В. В. Дослідження процесу осмотичного зневоднення айви / В. В. Шутюк, М. О. Коваль, О. С. Шешлюк // Актуальні задачі сучасних технологій : зб. тез доповідей міжнар. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів. – Тернопіль : ТНТУ, 2017. – С. 172-173.
Короткий огляд (реферат): У тезах наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення айви в розчині цукру різних концентрацій та температури. Аналіз отриманих даних показав, що під час осмотичного зневоднення айви спостерігається три етапи проходження процесу – насичення вологою, безпосередньо зневоднення і насичення цукром. Зі збільшенням концентрації розчину цукру з 40 до 60 % час зневоднення зменшується, а період насичення айви цукром починається раніше для всіх експериментів. The thesis presents the results of an experimental study of osmotic dehydration of quince in a sugar solution of various concentrations and temperature. Analysis of the obtained data showed that during the osmotic dehydration of quince, three stages of the process are observed: saturation with moisture, direct dehydration and saturation with sugar. With an increase in the concentration of the sugar solution from 40 to 60%, the dehydration time decreases, and the saturation of quince with sugar begins earlier for all experiments.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/26197
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17 11 Shutyuk TNU.pdf560,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.