Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28613
Title: | Дослідження процесу осмотичного зневоднення яблук |
Authors: | Шешлюк, Олександр Сергійович Шутюк, Віталій Володимирович |
Keywords: | яблука осмотичне зневоднення температура цукровий розчин apples osmotic dehydration temperature sugar solution кафедра технології консервування |
Issue Date: | 2018 |
Citation: | Шешлюк, О. С. Дослідження процесу осмотичного зневоднення яблук / О. С. Шешлюк, В. В. Шутюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІІ міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 13 вересня 2018 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2018. – С. 154. |
Abstract: | У тезах наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення яблук в розчині цукру різних концентрацій та температури. Аналіз отриманих даних показав, що під час осмотичного зневоднення яблук спостерігається три етапи проходження процесу – насичення вологою, безпосередньо зневоднення і насичення цукром. Зі збільшенням концентрації розчину цукру з 40 до 60 % час зневоднення зменшується, а період насичення яблук цукром починається раніше для всіх експериментів. Analysis of the data obtained showed that during osmotic dehydration of apples, there are three stages of the process - moisture saturation, direct dehydration and sugar saturation. With an increase in the concentration of the sugar solution from 40 to 60%, the time of dehydration decreases, and the saturation of apples with sugar begins earlier for all experiments. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28613 |
Appears in Collections: | Тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
18 Sheshlyuk IPR MNK.pdf | 1,1 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.