Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28613
Назва: Дослідження процесу осмотичного зневоднення яблук
Автори: Шешлюк, Олександр Сергійович
Шутюк, Віталій Володимирович
Ключові слова: яблука
осмотичне зневоднення
температура
цукровий розчин
apples
osmotic dehydration
temperature
sugar solution
кафедра технології консервування
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Шешлюк, О. С. Дослідження процесу осмотичного зневоднення яблук / О. С. Шешлюк, В. В. Шутюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали VІІ міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 13 вересня 2018 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2018. – С. 154.
Короткий огляд (реферат): У тезах наведено результати експериментального дослідження осмотичного зневоднення яблук в розчині цукру різних концентрацій та температури. Аналіз отриманих даних показав, що під час осмотичного зневоднення яблук спостерігається три етапи проходження процесу – насичення вологою, безпосередньо зневоднення і насичення цукром. Зі збільшенням концентрації розчину цукру з 40 до 60 % час зневоднення зменшується, а період насичення яблук цукром починається раніше для всіх експериментів. Analysis of the data obtained showed that during osmotic dehydration of apples, there are three stages of the process - moisture saturation, direct dehydration and sugar saturation. With an increase in the concentration of the sugar solution from 40 to 60%, the time of dehydration decreases, and the saturation of apples with sugar begins earlier for all experiments.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28613
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18 Sheshlyuk IPR MNK.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.