Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30255
Title: Мінеральний склад екстрактів чаю різного походження
Authors: Соколова, Ольга Миколаївна
Keywords: чай
екстракт
мінеральний склад
екстрагування
мінеральні речовини
tea
extract
mineral composition
extraction
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2019
Citation: Соколова, О. М. Мінеральний склад екстрактів чаю різного походження / О М. Соколова // Scientific discoveries: projects, strategies and development: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Vol. 1), October 25, 2019. Edinburgh, UK : European Scientific Platform. – Р. 95–96.
Abstract: Були проведені дослідження по визначенню вмісту натрію, калію та кальцію, як найбільш розповсюджених макроелементів, у зразках Карпатського чаю та фіточаю доктора Селезньова. Серед Карпатських чаїв найбільшим вмістом калію відрізнявся чай з м’яти, а найменшим – чай з малини. Значно менше виявлено натрію – від 25 до 150 мг/100 г. Вміст кальцію коливався від 120 до 800 мг/100 г. Карпатські чаї лісові ягоди, шипшина, суниця, малина, мультифрукт мали кислу реакцію середовища, рН чаїв було у межах від 2,8 до 3,1 одиниць. Тому людям, що мають шлунково-кишкові захворювання, споживати такий чай краще після консультації лікаря у визначених ним кількостях.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/30255
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sokolova19.pdf749,63 kBAdobe PDFView/Open
sokolova19.pdf749,63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.