Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31545
Title: | Аналіз харчової цінності основних зернових культур для використання їх у технології батончиків оздоровчого призначення |
Authors: | Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна Салло, Інна Олександрівна |
Keywords: | кафедра технології оздоровчих продуктів овес просо гречка мікронутрієнти харчова цінність |
Issue Date: | 2019 |
Citation: | Бажай-Жежерун, С. А. Аналіз харчової цінності основних зернових культур для використання їх у технології батончиків оздоровчого призначення / С. А. Бажай-Жежерун, І. Салло // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 94–95. |
Abstract: | Проведено аналітичні дослідження харчової цінності основних зернових культур вітчизняної селекції, зокрема пшениці, вівса, проса, гречки для використання їх у технології батончиків оздоровчого призначення. Відмічено, що плівчасті культури характеризується значним вмістом вуглеводів, які складають 4/5 ваги зерна, білкових речовин, вміст яких коливається в межах 10-15 %; вони є джерелом клітковини, та мікронутрієнтів: вітамінів групи В, Е, РР, мінеральних сполук тощо. Зерно круп’яних культур є цінною сировиною для виробництва продуктів функціонального спрямування і, зокрема, батончиків оздоровчого призначення. |
URI: | http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31545 |
Appears in Collections: | Тези доповідей |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.