Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31545
Title: Аналіз харчової цінності основних зернових культур для використання їх у технології батончиків оздоровчого призначення
Authors: Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
Салло, Інна Олександрівна
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів
овес
просо
гречка
мікронутрієнти
харчова цінність
Issue Date: 2019
Citation: Бажай-Жежерун, С. А. Аналіз харчової цінності основних зернових культур для використання їх у технології батончиків оздоровчого призначення / С. А. Бажай-Жежерун, І. Салло // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 94–95.
Abstract: Проведено аналітичні дослідження харчової цінності основних зернових культур вітчизняної селекції, зокрема пшениці, вівса, проса, гречки для використання їх у технології батончиків оздоровчого призначення. Відмічено, що плівчасті культури характеризується значним вмістом вуглеводів, які складають 4/5 ваги зерна, білкових речовин, вміст яких коливається в межах 10-15 %; вони є джерелом клітковини, та мікронутрієнтів: вітамінів групи В, Е, РР, мінеральних сполук тощо. Зерно круп’яних культур є цінною сировиною для виробництва продуктів функціонального спрямування і, зокрема, батончиків оздоровчого призначення.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/31545
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2.pdf380,59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.