Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/33621
Title: Оптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помело
Authors: Гавор, Анастасія Іванівна
Попова, Наталія Вікторівна
Мисюра, Тарас Григорович
Keywords: безалкогольні напої
компонентний склад
сік помело
оптимізація
показники якості
soft drinks
component composition
pomelo juice
optimization
quality indicators
кафедра експертизи харчових продуктів
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
Issue Date: 2021
Citation: Гавор, А. І. Оптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помело / А. І. Гавор, Н. В. Попова, Т. Г. Мисюра // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 2. – С. 100.
Abstract: З використанням D-оптимального плану розроблено рецептуру безалкогольного напою із соком помело й екстрактом м’яти з повним аналізом впливу складових на організм людини і відповідності допустимим нормам споживання. Побудовано профілограму органолептичних показників дослідних зразків напою. Розраховано комплексний показник якості напою з різними співвідношеннями води, кількості соку помело і кількості екстракту м’яти. Using a D-optimal plan, a non-alcoholic beverage recipe with pomelo juice and mint extract was developed with a complete analysis of the effects of the components on the human body and compliance with acceptable consumption standards. The profilogram of organoleptic indicators of experimental samples of drink is constructed. A comprehensive indicator of the quality of the drink with different ratios of water, the amount of pomelo juice and the amount of mint extract was calculated.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/33621
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
87_4.pdf623,64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.