Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/39518
Title: | Борошно з безлушпинного соняшника |
Authors: | Осейко, Микола Іванович Романовська, Тетяна Іванівна |
Keywords: | соняшник sunflower борошно sunflower безлушпинна сім'янка huskless seed кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів |
Issue Date: | 2017 |
Citation: | Осейко, М. Борошно з безлушпинного соняшника / М. Осейко, Т. Романовська // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25-26 травня 2017 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2017. – С. 16–18 |
Abstract: | У безлушпинному соняшниковому борошні виявлено лімітовану амінокислоту лізин. Скор лейцину та ізолейцину, які у соняшнику класичних сортів є лімітованими, у безлушпинному соняшниковому борошні перевищено у півтора рази. Під час просіювання борошна зі збільшенням вмісту загального білка відбувається збагачення дрібнодисперсної фракції замінниими та незамінними амінокислотами. The limited amino acid lysine was found in dehulled sunflower flour. The amount of leucine and isoleucine, which are limited in sunflower of classical varieties, is exceeded by one and a half times in hullless sunflower flour. During sifting of flour, with an increase in the total protein content, the finely dispersed fraction is enriched with replaceable and non-replaceable amino acids. |
URI: | https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/39518 |
Appears in Collections: | Тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
НУХТ_Мат_Оздоровчі продукти_25-26.05.2017-16-18-.pdf | 153,25 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.