Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4796
Title: Вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировини
Authors: Гулий, Іван Степанович
Шиян, Петро Леонідович
Домарецький, Віталій Афанасійович
Мудрак, Тетяна Омелянівна
Фіщенко, Анатолій Миколайович
Бондар, Микола Васильович
Єрмакова, Ганна Володимирівна
Маринченко, Віктор Опанасович
Keywords: антисептик
спирт
крохмалевмісна сировина
молочнокислі бактерії
antiseptic
alcohol
starch raw material
lactic acid bacteria
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
Issue Date: 2001
Citation: Вплив антисептиків на технохімічні показники спиртових бражок у технології спирту із крохмалевмісної сировини / І. С. Гулий, П. Л. Шиян, В. А. Домарецький // Наукові праці УДУХТ. - 2001. - № 10, Ч. ІІ. – С. 22-23.
Abstract: Нами проведені дослідження антимікробних препаратів (антисептиків), здатних пригнічувати розвиток інфікуючої мікрофлори. В ході роботи досліджували дію антисептиків Акватон - 10, Вазин, формалін, антибіотик Дестіферм PG та визначали їх оптимальні концентрації, при яких забезпечується максимальне пригнічення розвитку контамінуючої мікрофлори і зберігається висока бродильна активність дріжджів.
We investigated antimicrobial (antiseptic) able to suppress the development of infective microorganisms. In the course of the investigated effect of antiseptics Akvaton - 10 Vazyn, formalin, antibiotic Destiferm PG and determined their optimal concentrations, which provide maximal inhibition of contaminating microflora and is a high fermentation activity of yeast.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/4796
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Effect of antiseptics.pdf57,59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.