Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2003

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

На основі вимог гігієни харчування до збагачення хімічного складу харчових продуктів, комплексного дослідження впливу мінеральних і органічних носіїв кальцію, заліза, йоду, селену й фолієвої кислоти на технологічний процес і якість хліба та встановлення втрат мікронутрієнтів під час випікання готової продукції розроблено мінерально-вітамінну композицію з пшеничного борошна. Використання збагачувальної композиції у хлібопекарському виробництві дасть можливість збільшити щоденне вживання кальцію, заліза, йоду, селену та фолієвої кислоти на 49,8...56,1 %.

Опис

Ключові слова

мікронутрієнти, збагачувальна композиція, хлібопекарське виробництво, микронутриенты, обогатительная композиция, хлебопекарное производство, micronutrients, composition enrichment, bread production, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра експертизи харчових продуктів, кафедра готельно-ресторанної справи

Бібліографічний опис

Збагачення пшеничного хліба мікронутрієнтами/ М. М. Антонюк, Л. Ю. Арсеньєва, В. Ф. Доценко, Л. О. Герасименко // Наукові праці НУХТ. – 2003. – № 14. – С. 51-53.

Зібрання