Удосконалення технології екстрагування фосфатидних концентратів з використанням ліпідної добавки
Вантажиться...
Дата
ORCID
DOI
Науковий ступінь
Рівень дисертації
Шифр та назва спеціальності
Рада захисту
Установа захисту
Науковий керівник
Члени комітету
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Досліджено закономірності процесу екстрагування фосфатидних концентратів етиловим спиртом з використанням ліпідної добавки з поліненасиченими жирними кислотами в області заданих параметрів (температура, гідромодуль, концентрація добавки). На основі експериментальних даних виявлено раціональні умови екстрагування фосфоліпідного матеріалу.
The regularities of the process of extraction of phosphatidic concentrates ethanol with lipid supplements with polyunsaturated fatty acids in the given parameters (temperature, liquor ratio, concentration of additives). On the basis of experimental data revealed the rational conditions of extraction of phospholipid material.
Опис
Ключові слова
екстрагування фосфоліпідів, фосфатидний концентрат, ліпідна добавка, біологічна цінність, екстрагент, показники якості, поліненасичені жирні кислоти, extracting of phosphotides, phosphatidic concentrate, lipid addition, biological value, extractant, indexes of quality, unsaturated fatty acids, кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів
Бібліографічний опис
Шеманська, Є. І. Удосконалення технології екстрагування фосфатидних концентратів з використанням ліпідної добавки / Є. І. Шеманська, М. І. Осейко // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2010. – № 37. – С. 214–217.