Дослідження впливу хмелю на мікрофлору хліба

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2009

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

В роботі дано кількісну оцінку бактерицидної дії ароматичного сорту хмелю на контамінуючу мікрофлору хліба та активність дріжджів і молочнокислих бактерій. Показано, що хміль у дозуванні 0,04 – 0,08 % до маси борошна не впливає на життєдіяльність дріжджів і проявляє інгібуючий вплив на молочнокислі бактерії. The quantitive estimation of bacterial effect of aroma hop to the contaminative bread microflora and activity of yeast and milk acid bacterias has been given in the paper. It has been observed that hop in 0,04 – 0,08 % to the weight of flour does not effect to the yeast activity and inhibiting the milk acid bacterias.

Опис

Ключові слова

хмельовий відвар, хмельова закваска, картопляна хвороба, ураження хліба, активність дріжджів, hop extract, hop leaven, potato disease, spoiling of bread, activity of yeast, кафедра біотехнології і мікробіології, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Бібліографічний опис

Дослідження впливу хмелю на мікрофлору хліба / В. Г. Юрчак, Н. М. Грегірчак, В. П. Рак, М. І. Ганжа // Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2009. – № 6. – С. 45–47.

Зібрання