Матеріали конференцій

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 8081
  • Документ
    Аудит та управління кредиторською заборгованістю
    (2024) Духновська, Марія Михайлівна; Михайленко, Ольга Валеріївна
  • Документ
    Особливості зношування конструкційних матеріалів у харчових середовищах
    (2017) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що доцільною і ефективною є зміцнювальна термообробка саме корозійностійких сталей і сплавів. При роботі в хімічно-активному середовищі зносостійкість металів залежить від їх антикорозійних властивостей та властивостей вторинних структур, які утворюються на поверхні тертя, що вимагає врахування фізико-хімічних властивостей харчових середовищ.
  • Документ
    Особливості управління науковими проектами в машинобудуванні
    (2017) Штефан, Євгеній Васильович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі розкрито, що механізм управління інноваційним науковим проектом є активною складовою в комплексі структурних елементів системи управління.
  • Документ
    Дослідження утворення гелевого шару на поверхні фільтрувальної мембрани
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович
    За допомогою математичної моделі розвитку дифузійного шару описано та визначено координати точок гелеутворення, що дозволяє визначити середню продуктивність мембрани в залежності від часу проходження процесу мембранного розділення дисперсних систем.
  • Документ
    Використання новітніх полімерних матеріалів для виготовлення ультра- та нанофільтраційних мембран
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович
    У матеріалі показано, що промислові і лабораторні зразки полімерних матеріалів для виготовлення мембран свідчать про те, що потенційні можливості використання даної технології обмежені вузьким колом асортименту представленої на ринку мембранної продукції. Для вирішення цих завдань необхідне створення та виготовлення у даній сфері харчових технологій нових термічно і хімічно стійких матеріалів.
  • Документ
    Моделювання деформацій фільтрувальних елементів в процесах розділення дисперсних систем
    (2017) Пащенко, Богдан Сергійович; Литвиненко, Олександр Анатолійович
    У матеріалі показано, що візуалізація процесу мембранного розділення дисперсних дозволяє за вихідними параметрами оптимізувати технологічний процес без втручання в реальну апаратурно-технологічну схему.
  • Документ
    Perspective method of cleaning water from toxic substances
    (2017) Pashchenko, Bohdan; Litvinenko, Aleksandr; Shtefan, Yevgenii
    The authors propose a promising method of wastewater treatment from toxic pollutants. It involves the combined decontamination from ions of heavy and non-ferrous metals in conditions of hydrodynamic cavitation. The expediency of this method is substantiated and their results are given in comparison with typical cleaning technologies.
  • Документ
    Інтенсифікація екстрагування рідких пектинових продуктів
    (2016) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Сухенко, Юрій Григорович; Василів, Володимир Павлович
    Аналіз одержаних результатів показав, що запропонований спосіб виробництва пектиномістких продуктів відрізняється від відомих меншою тривалістю процесу гідролізу та температурою його проведеня, що дозволяє зберегти високі споживні якості пектиномістких продуктів.
  • Документ
    Деякі аспекти роботи фрезерних верстатів при високих частотах обертання
    (2017) Клименко, Олексій; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович
    Встановлено, що на розмірну точність деталей істотно впливає різниця швидкості зміни сили різання під час обробки і швидкості пружного відновлення початкового положення інструмента щодо деталі при виході зуба фрези з оброблюваного матеріалу. Ця різниця зростає з підвищенням частоти обертання шпинделя і призводить до збільшення похибки обробки.
  • Документ
    Моделювання процесів мембранного розділення дисперсних систем
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович
    Запропонований метод дослідження процесів мембранного розділення може бути застосований для аналізу різних аспектів даного технологічного процесу мембранного розділення на харчових підприємствах, а також дозволяє вирішувати виробничі задачі, спрямовані на отримання якісних параметрів готового продукту тапідвищити ефективність виробничого процесу
  • Документ
    Use of dried basil in the technology of Hamburgers buns
    (2023) Hubenia, Vyacheslav; Ishchenko, Tatiana
    The expediency of using spicy-aromatic raw materials in the technology of hamburger buns, namely dried basil, is substantiated. The results of research on the influence of raw materials on the technological process of the production of hamburger buns are presented. With the help of laboratory studies, the effectiveness of using this raw material in the production of bakery products has been proven.
  • Документ
    Розроблення методів виготовлення керамічних мембран для ультрафільтраційних установок
    (2016) Штефан, Євгеній Васильович; Пащенко, Богдан Сергійович; Штерн, Борис Михайлович; Михайлов, Олег Володимирович
    У даній статті розглянуті керамічні фільтрувальні елементи, які є одним із переважаючих засобів, що забезпечують високі експлуатаційні показники роботи сучасних баромембранних установок у харчовій промисловості. Описано метод пресування порошкового матеріалу, що є основою для виготовлення даних елементів, їх переваги та недоліки. Розглянуто процес математичного моделювання з урахуванням аспектів виготовлення керамічних мембран. Наведені конструкції обладнання, у яких доцільно використовувати дані елементи.
  • Документ
    Гумова суміш на основі натурального каучуку
    (2016) Трегуб, Дмитро; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович
    Показано, що наявність в основі гумової суміші натурального каучуку усуває недоліки аналогів - композиції на основі синтетичного каучуку для харчового машинобудування, а також дає додаткові переваги в застосуванні.
  • Документ
    Різновид нанесення захисного покриття на метали методом хімічного осадження із газової фази
    (2016) Сінильник, Орест; Пащенко, Богдан Сергійович; Бойко, Юрій Іванович
    Пропонована методика нанесення дозволить створювати багатошарові захисні покриття на поверхні деталей, що складаються з верхнього щільного шару осаджених матеріалів і дифузійного шару, що забезпечує високу зчіплюваність покриття з матеріалами, що потрібно захистити.
  • Документ
    Моделювання пресування порошкових виробів з урахуванням ущільнення біпористих матеріалів
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович
    Встановлені особливості деформування частинок порошку і закономірності розподілу властивостей можуть бути використані при оптимізації процесів пресування виробів.
  • Документ
    Модернізована конструкція кутер-мішалки для виробництва ковбасного фаршу
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович
    У роботі запропоноване технічне рішення яке полягає в покращенні якості фаршу внаслідок вакуумування зони кутерування та перемішування кутер-мішалки для отримання ковбасного фаршу.
  • Документ
    Використання у технологічних процесах надкритичного стану рідин
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій Віталійович
    Показано, що використання надкритичного стану рідин у харчовій промисловості дозволяє витягувати без деструкції з рослинної сировини різні смакові і ароматичні компоненти, що додаються в одержувану продукцію.
  • Документ
    Аналіз структурно-механічних параметрів керамічних мембран в технологічному процесі виготовлення
    (2016) Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович; Штерн, Михайло Борисович; Михайлов, Олег Володимирович
    Встановлені особливості деформування частинок дисперсних систем і закономірності розподілу властивостей можуть бути використані при визначенні параметрів проникності мембран.
  • Документ
    Improved design of the cutting-and-mixingmachine for production of semi-smoked sausages
    (2016) Pashchenko, Bohdan
    It has been shown that the design of a mince cutter with an installed mince vacuum system allows not only to improve its quality indicators, but also to replace two machines at sausage production enterprises - a vacuum cutter and a mince mixer.
  • Документ
    Analysis of the structural and mechanical parameters of the ceramic membranes in the technological process of manufacturing
    (2016) Pashchenko, Bohdan; Shtern, Michael; Shtefan, Yevgenii; Mikhailov, Oleh
    The results of complex numerical experiments of this work showed: the distributions of internal porosity of the particles and the amount of accumulated plastic deformation of the base particles on the product volume of the material aren’t uniform; the greatest deformation of the material occurs in the products is in obtuse angles, the lowest — in sharp corners. The patterns of influence of the external forces are similar to known results concerning seals mono dispersed environments.