Перегляд за Автор "Євтушенко, Ольга Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 102
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Автоматизація контролю та проходження медоглядів співробітників закладу освіти(2019) Чумаченко, Сергій Миколайович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі надано обґрунтування щодо розробки комп’ютерної програми для обліку та моніторингу медичних оглядів працівників, яка в подальшому може спростити роботу як фахівця, який займається медичними оглядами працівників на підприємствах, установах та в організаціях так і роботодавця, який повинен контролювати ситуацію з проходженням медоглядів працівників згідно чинного законодавства. The paper substantiates the development of a computer program for accounting and monitoring of medical examinations of employees, which can further simplify the work of a specialist who deals with medical examinations of employees in enterprises, institutions and organizations and the employer who must monitor the situation with medical examinations. employees in accordance with applicable law.Документ Автоматизація обліку та аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості(2013) Водяник, А. О.; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаАнотація. Розроблена програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості. Аналіз нещасних випадків здійснюється за допомогою бінарного поєднання (групи) “причина травмування – вид травматичної події”, що багатократно збільшує кількість можливих варіантів (різновидів) причин травмування, прихованих у статистичних даних. Таблиці статистичних даних про види травматичних подій та причини нещасних випадків сформовано таким чином, що кожному нещасному випадку відповідає лише один вид травматичної події та одна головна причина нещасного випадку. Тобто кількість потерпілих за всіма видами травматичних подій дорівнює кількості потерпілих за всіма причинами нещасних випадків. Програма для моніторингу та оперативного аналізу нещасних випадків дозволяє інженерам з охорони праці харчових підприємств, на основі аналізу причинно-наслідкових зв’язків приймати рішення щодо вибору більш цілеспрямованих профілактичних заходів. The program for monitoring and rapid analysis of accidents in the food industry. Analysis of accidents by using binary combination (group) "cause of injury - type of traumatic event" that repeatedly increases the number of possible options (varieties) causes injury, hidden in the statistics. Tables of statistical data on the types of traumatic events and causes of accidents is formed so that each accident meets only one type of traumatic event and one of the main causes of accidents. That is, the number of victims of all types of traumatic events is the number of victims of all causes of accidents. The program for monitoring and rapid analysis of accidents allows engineers for safety food businesses based on the analysis of causality choose more targeted preventive measures.Документ Аналіз безпеки на виробництві за допомогою методу «дерево відмов»(2017) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Єфісько, Ю.Ю.; Овчарова, Дарія АндріївнаЗапропонована методика дозволяє визначити вимоги до оперативності системи безпекою працівників в закладах готельно-ресторанного бізнесу, зокрема, до тривалості циклу управління та ймовірності його своєчасного завершення при нестандартних ситуаціях, аваріях або аварійних ситуаціях. Також можуть бути визначені додаткові показники, що характеризують процес управління безпекою праці. The technique to determine the requirements for the safety system efficiency of workers in establishments of hotel and restaurant business, in particular, the cycle time management and likelihood of timely completion with unusual situations, accidents or emergency situations. There may also be further defined indicators characterizing the process safety management.Документ Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Формування і ведення бази даних про нещасні випадки на підприємстві(2013) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаІлюстративний матеріал до вивчення теми: «Аналіз виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості України». Представлено результати кафедральної науково-дослідної роботи №ДР 0112U004888 від 09.12. НДР присвячена дослідженню виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості шляхом обґрунтування, розробки та вдосконалення методів аналізу, оцінки та попередження виробничого травматизму. У роботі виконано експериментальні дослідження виробничого травматизму стосовно харчової галузі, що дозволило визначити важливі фактори, пов'язані з причинами та наслідками нещасних випадків. Для оцінювання та врахування безпосередніх причин травматизму отримано аналітичну залежність для розрахунку матриць ризику, в яких визначаються різновиди ризику для бінарних груп „причина нещасного випадку – вид травматичної події”. Обґрунтовано класифікацію заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків, яка дозволяє визначити причини та вид ризику травмування, оптимізувати типові заходи з попередження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. Удосконалено програмне забезпечення інформаційно-аналітичної системи для оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму та обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Illustrative material for the study of the "Analysis of occupational injury in Food Industry of Ukraine". The aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2012 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed. Going through this we found out that little more than 50% of accidents are caused by directors of food enterprises. It’s mean that organizations that stays above employers should pay special attention to the internal discipline. Occupational safety science is ready to offer brand new methods to improve roles control procedures for all level directors of Food Industry. Determine the status, trends and magnitude of the problem of occupational injuries in the food industry, the laws and the impact of various factors on injuries. Exploration of labor safety conditions and also of occupational injury reasons and circumstances is useful for developing of sound and effective ways for prevent and reduce the occupational injury, illnesses and worker’s traumatism. Unfortunately there is a small amount of enterprises are paying attention to investment. With small effort business could grow with investing only in two areas: equipment and monitoring system. There is 90% of the equipment facilities in food industry went out of the dates and doesn’t have protective mechanisms. For sure, if enterprise invest in new outfit it can save a lot: from one hand it’s always work efficiency, from other – saving money that probably would be spend on insurance for injured employee.Документ Аналіз причин виробничого травматизму в Україні(2021) Бойко, Валерія Ярославівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаСтворення належних умов праці на кожному робочому місці, безпека та охорона праці є актуальною проблемою, оскільки в Україні має місце високий рівень інвалідності та смертності серед осіб працездатного віку. Статистичне дослідження причин виробничого травматизму на виробництві є теоретичною основою для формування комплексу ефективних заходів щодо попередження нещасних випадків. За результатами дослідження встановлено, що організаційні причини призвели до найбільшої кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком пов’язаних з виробництвом за період 2015…2020 роки. Creating appropriate working conditions at every workplace, safety and labor protection is an urgent problem, as Ukraine has a high level of disability and mortality among people of working age. Statistical study of the causes of occupational injuries at work is a theoretical basis for the formation of a set of effective measures to prevent accidents. The study found that organizational causes led to the largest number of fatal accidents related to production for the period 2015… 2020.Документ Аналіз причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості(2019) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості за період з 2008 р. по 2018 р. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості. The article analyzes statistics of the causes, consequences and circumstances of industrial injuries in food industry in the period from 2008 to 2018. Preventive measures to prevent occupational injuries in the food industry are proposed.Документ Аналіз стану безпеки працюючих у харчовій промисловості(2019) Майстренко, Володимир Володимирович; Лях, Юрій Михайлович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Демчук, Глеб ВікторовичКраткий осмотр (реферат): В статті наведено методику аналізу даних про стан виробничого травматизму у харчовій промисловості з використанням даних інформаційної системи «Повідомлення». Наведено основні характеристики цієї системи та її функціональні можливості. Запропоновано методичний підхід до аналізу виробничого травматизму, який базується на виявленні причин виникнення нещасних випадків, подій, які до них приводять, визначення найбільш травмонебезпечних професій у харчовій промисловості.Документ Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості на основі методу взаємозв'язку між факторами(2016) Породько, Петро Вікторович; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаЗа проведеним аналізом літературних джерел встановлено, що методи оцінки щільності зв’язку між факторами поділяються на кореляційні (параметричні) і непараметричні. Знаючи про характер та тісноту зв’язку між різними показниками виробничого травматизму можна планувати необхідні заходи з профілактики виробничого травматизму. According to the analysis based on literature sources it found that the methods for estimating the density of communication between the factors are divided into the correlation (parametric) and nonparametric. Knowing the nature and closeness of the relationship between various indicators of industrial injuries can be to plan the necessary measures for the prevention of occupational injuries.Документ Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості України(2011) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаПроаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій. The article deals with сonsisting of production traumatism is analysed of food retail industry of Ukraine for period in 2003.2009 The results of research of dynamics of production traumatism are given. The indexes of frequency and weight of traumatism are expected. Distributing of accidents is conducted after principal reasons and types of events.Документ Аналіз статистики виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві пива, спирту, безалкогольних та лікеро-горілчаних напоїв(2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Породько, Петро Вікторович; Алексюк, Ірина ВасилівнаПід час проведення досліджень у роботі застосовано метод статистичного аналізу нещасних випадків, які виникли на підприємствах харчової промисловості при виробництві пива, спирту, безалкогольних та лікеро-горілчаних напоїв за період з 2010 по 2014 роки. During the research method used in the statistical analysis of the accidents that have arisen in the food industry for the production of beer, spirits, soft drinks and alcoholic beverages for the period from 2010 to 2014.Документ Аналітичне дослідження виробничого травматизму на м'ясопереробних підприємствах(2014) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаПредставлена стаття присвячена дослідженню показників виробничого травматизму на підприємствах м’ясопереробної галузі України. Встановлено, що організаційні (порушення трудової і виробничої дисципліни, невикористання засобів індивідуального захисту, невиконання посадових обов’язків, невиконання інструкцій з охорони праці тощо) та кваліфікаційні (відсутність або неякісне проведення інструктажу, допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів) фактори на м’ясопереробних підприємствах харчової промисловості України призводять до 90 % виробничих травм. A present study is focused on analysis of industrial traumatism indications at the factories of meat-processing branch in Ukraine. We have determined that 90 % of factory accidents are happening because of organisational (labor and industrial discipline violations, non-usage of personal protective equipment, unfulfillment of the work duties, non-execution of occupational safety regulations) and qualificational (lack of instructions or their poor quality, giving permission to work without OSH training and testing, violation of safety requirements during exploitation of equipment, machinery, vehicles and mechanisms) issues. An approach is suggested for reasons-and-types analysis of events which caused accidents among the manufacturing personnel. It is based on multivariate regressive analysis and gives the opportunity to consider simultaneous effects of many factors, in comparison to the traditional methods of traumatism analysis, where each reason or type of event is examined separately. Results of such analysis and prognosis no doubt have to become a basis for development of preventive measures to avoid industrial traumatism accidents and create safe working conditions for personnel.Документ Апріорний аналіз вибору факторів для оцінки стану охорони праці на підприємствах м'ясної промисловості(2013) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі наведено результати експертної оцінки сукупності факторів, вплив яких найчастіше призводить до небезпеки травмування працівників м'ясопереробних підприємств АПК. Обробка експертних даних проводилася методом апріорного ранжирування факторів. Встановлено ранги і пріоритетність факторів, причин, заходів, які впливають на рівень травматизму при виконанні технологічного процесу на м'ясопереробних підприємствах. The article deals with the results of experts estimation of aggregate of factors influence of which more frequent all brings injuring over of workers of meat industry of Ukraine. Processing of experts data was conducted the method of a priori ranging of factors. Grades are set and priority of factors, reasons, measures which influence on the level of traumatism at implementation of technological process meat industry of Ukraine.Документ Аспекти впровадження інформаційної системи екоменеджменту на підприємствах харчової промисловості(2023) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ статті проведено аналітичний огляд сучасних методів зниження негативного впливу підприємств харчової промисловості на навколишнє середовище. Запропонована покрокова послідовність реалізації створення інформаційної системи управління навколишнім середовищем харчове підприємство знизить витрати, підвищить продуктивність праці і якості харчових продуктів, зменшити аварійність, розширити ринки збуту тощоДокумент Безпека праці в навчальних закладах України(2018) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаВ роботі проаналізовано доцільність державного нагляду і контролю за організацією охорони праці в навчальних закладах, що є визначальним компонентом забезпечення якості, комфорту і безпеки всіх учасників навчально-виховного процесу. Особливо важливі – інформація про небезпеки, спеціальна підготовка і контроль за дотриманням заходів безпеки. The paper analyzes the feasibility of state supervision and control over the organization of labor protection in educational institutions, which is a determining component of quality, comfort and safety of all participants of the educational process. Especially important - information about the danger, special training and monitoring of security measures.Документ Безпека праці при роботі біогазових установок на підприємствах харчової промисловості(2022) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Мальцева, Анна ВладиславівнаУ статті розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики при виникненні аварійних ситуацій і аварій у ході експлуатації промислових об'єктів з виробництва біогазу. Встановлено, що біогазові установки можуть у багатьох випадках виступати джерелом небезпеки для працівників, так як біогаз включає шкідливі та небезпечні фактори. Запропоновано організаційно-технічні заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію біогазових установок, що є одним із найважливіших способів захисту працівників та навколишнього середовища з мінімізацією ризику виникнення аварійних ситуацій. The article considers the dangerous factors that can pose risks in the event of accidents and accidents during the operation of industrial facilities for biogas production It has been established that biogas plants can in many cases be a source of danger for workers, as biogas includes harmful and hazardous factors. Organizational and technical measures aimed at safe operation of biogas plants are proposed, which is one of the most important ways to protect workers and the environment while minimizing the risk of emergenciesДокумент Вибір оптимального рішення в системі управління охороною праці на харчовому підприємстві(2016) Породько, Петро Вікторович; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУправління охороною праці на підприємстві є складовою загальної системи управління підприємством, та спрямоване на мінімізацію показників, за якими оцінюється стан охорони праці. Представлено математичний вираз вибору оптимального рішення з множини можливих. Occupational safety and health management at the company is an integral part of the overall enterprise management system, and is aimed at minimizing the indicators by which to assess the state of occupational safety and health. A mathematical expression of the choice of the optimal solution of many possible.Документ Визначення економічної ефективності заходів з поліпшення умов праці на підприємстві харчової промисловості(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті на основі статистичних даних визначено економічну ефективності від впровадження автоматизованої системи управління охороною праці для підприємства харчової промисловості, за рахунокреалізації можливостей щодо прогнозування кількості днів непрацездатності від травматизму та професійних захворювань. Отримані результати можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці робітників підприємств харчової промисловості, а також підприємств інших галузей промисловості України. In the article, based on the statistics, economic effectiveness was defined as the implementation of the automated system management by occupational safety for the food industry enterprise due to the implementation of capacities to predict the amount of days of disability from injuries and occupational diseases. The research for the average meat-processing enterprise (slaughterhouse) of Ukraine was done, based on statistics of 2013 — 2014. Therefore was estimated: savings from reduction of occupational morbidity; savings due to the transfer of workers, payment of which was given at the rate of work in hazardous working conditions; damage to the company due to occupational diseases and injuries. The results can be used in improving projects of management decisions to ensure safe working conditions of the employees of the food industry enterprises as well as of enterprises of other industries of UkraineДокумент Використання методу апріорного ранжирування факторів при плануванні експеременту(2012) Головіна, Олена Валеріївна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі наведено результати експертної оцінки сукупності факторів, вплив яких найчастіше призводить до небезпеки травмування працівників м'ясопереробних підприємств АПК. Обробка експертних даних проводилася методом апріорного ранжирування факторів. Встановлено ранги і пріоритетність факторів які впливають на рівень травматизму при виконанні технологічного процесу на м'ясопереробних підприємствах. The article deals with the results of experts estimation of aggregate of factors influence of which more frequent all brings injuring over of workers of meat industry of Ukraine. Processing of experts data was conducted the method of a priori ranging of factors. Grades are set and priority of factors which influence on the level of traumatism at implementation of technological process meat industry of Ukraine.Документ Використання мультиагентних технологій для підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві харчових підприємств(2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ статті вирішено актуальне наукове завдання розробки моделей і методів підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання мультиагентних технологій. Наукові результати досліджень є внеском у розвиток теоретичних і прикладних основ розроблення методик, систем управління та контролю за безпекою робіт і станом охорони праці, зокрема із застосуванням інформаційних систем для підтримки й прийняття рішень з охорони праці, та можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників енергетичного господарства підприємств харчової промисловості. This research addresses the actual scientific issue of developing models and methods to increase the level of safety in the energy sector of food industry using multiagent technologies. The scientific results of the research contribute to the development of theoretical and applied foundations of the development of methods, management systems and control of security operations and state of labor protection, including the use of information systems for supporting and adopting the decisions concerning labor protection and can be used to improve management decisions on providing working conditions safety in the energy sector of food industry.Документ Виробничий травматизм на робочих місцях підприємств харчової промисловості України(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Крюковська, Тетьяна ОлександрівнаПредставлено дослідження умов праці, причин та обставин виробничого травматизму, що дозволило розробити й обґрунтувати ефективні способи запобігання та зниження ризику травми в харчовій промисловості. Presented study of working conditions, the causes and circumstances of occupational injuries that allowed to develop and prove effective ways to prevent and reduce the risk of injury to the food industry.