Перегляд за Автор "Бережна, Оксана Павлівна"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вибір рослинних добавок для високобілкових хлібобулочних виробів(2016) Бережна, Оксана Павлівна; Махинько, Валерій МиколайовичЛюди, що мають підвищені білкові потреби (працівники IV категорії інтенсивності праці, спортсмени силових видів спорту тощо), повинні споживати щодня не менше 48 г рослинного білка. Для них розроблено хліб на основі ізоляту соєвого білка та сухої пшеничної клейковини. Однак засвоєння підвищених кількостей білка може бути ускладнено. Пропонується використовувати рослинні добавки, що покращують роботу кишково-шлункового тракту. People who have higher protein needs (employees category IV labor intensity, athletes of strength sports), you should consume daily at least 48 grams of vegetable protein. For them, developed a bread based on soy protein isolate and dry wheat gluten. However, the absorption of increased amounts of protein can be difficult. It is proposed to use a herbal supplements which improve the functioning of the gastrointestinal tract.Документ Високобілковий хліб підвищеної засвоюваності(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Черниш, Людмила Миколаївна; Бережна, Оксана ПавлівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів з підвищеною засвоюваністю білкової складової. Технічний результат полягає в отриманні високобілкових хлібобулочних виробів, що мають вищий ступінь засвоєння білка за рахунок складових екстракту бобівника трилистого. The useful model relates to the food industry, namely to the bakery industry, and can be used for the production of high-protein bakery products with increased digestibility of the protein component. The technical result is to obtain a high-protein baked goods with a higher degree of assimilation of protein extract components by menyanthes.Документ Вплив високобілкових рослинних добавок на біотехнологічні властивості хлібопекарських дріжджів(2015) Черниш, Людмила Миколаївна; Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Оксана ПавлівнаПроаналізовано вплив високобілкових рослинних добавок (сухої пшеничної клейковини, ізолятів сої, гороху та рису) на життєдіяльність та розвиток дріжджових клітин. Показана перспективність внесення ізолятів на стадії активації для підвищення бродильної активності хлібопекарських дріжджів. Analyzes the effect of high protein additives (dry wheat gluten, soy isolates, pea and rice) on the functioning and development of yeast cells. The prospects of making isolates at the stage of activation for improved fermentative activity of Baker's yeast.Документ Вплив ізоляту соєвого білка на якість пшеничного тіста(2016) Черниш, Людмила Миколаївна; Бережна, Оксана Павлівна; Махинько, Валерій МиколайовичВизначали структурно-механічні властивості тіста з додаванням 20 % ізоляту соєвого білка за допомогою фаринографа Brabender. Встановлено, що внесення 20 % добавки погіршило основні властивості тіста, що негативно вплине на якість готових виробів, тому пропонується вносити ізолят соєвого білка у суміші з сухою пшеничною клейковиною. Це дасть змогу отримувати хліб високої біологічної цінності без втрати споживчих властивостей. Defined structural-mechanical properties of dough with addition of 20 % of soy protein isolate using the Brabender farinograph. Introduction of 20 % additives worsened the basic properties of the test, which can adversely affect the quality of finished products, therefore, it is proposed to make soy protein isolate in a mixture of dry wheat gluten. This will allow you to receive the bread of high biological value, without loss of consumer properties.Документ Загальну біологічну цінність білка нівелює низький вміст незамінних амінокислот(2015) Махинько, Валерій Миколайович; Бережна, Оксана Павлівна; Грищенко, Тетяна ВолодимирівнаУ статті на основі статистичних даних щодо урожайності зернових культур та їх хімічного складу було розраховано вихід білка з 1 га посівних площ. З урахуванням вмісту амінокислот у білку різних культур пропонується можливість їх поєднання для отримання харчового білка зі збалансованим амінокислотним складом.Документ Хліб з підвищеною засвоюваністю білка(2018) Махинько, Валерій Миколайович; Черниш, Людмила Миколаївна; Бережна, Оксана ПавлівнаКорисна модель відноситься до харчової промисловості, а саме до хлібопекарської галузі, і може бути використана для виробництва високобілкових хлібобулочних виробів з підвищеною засвоюваністю білкової складової. Технічний результат полягає в отриманні високобілкових хлібобулочних виробів, що мають вищий ступінь засвоєння білка за рахунок складових порошка кореню бедринця ломикаменевого. The useful model relates to the food industry, namely to the bakery industry, and can be used for the production of high-protein bakery products with increased digestibility of the protein component. The technical result is to obtain high-protein bakery products that have a higher degree of protein assimilation due to the component of the pumice root of Pimpinella saxifraga.