Перегляд за Автор "Григорців, Михайло Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 26
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Економічні засади управління якістю продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2017) Григорців, Михайло Володимирович; Труш, Юлія ЛеонідівнаРинковій економіці характерний стан активної конкуренції на глобальних ринках товарів і послуг. Витримати зростаючої конкуренцію можуть тільки ті підприємства, які пропонують споживачам за лояльну ціну товари і послуги вищої якості. Для економіки України характерна складність процесів розвитку ринкових відносин. В умовах конкурентного середовища ринку, підприємства всіх видів діяльності повинні орієнтуватися на споживача і збільшення виробництва якісних товарів і послуг. Висока якість продукції є одним з головних факторів успіху суб'єктів харчової промисловості та засобом забезпечення їх економічної ефективності.Документ Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції(2015) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичДослідження діяльності підприємства хлібопекарської галузі в Україні показали, що основними напрямками підвищення функціонування системи управління якістю продукції є удосконалення її складових. Виходячи з основних проблем в напрямку підвищення ефективності функціонування системи управління якістю хлібопекарської продукції, напрямки для її удосконалення проаналізовано нижче. Investigation of the enterprise bakery industry in Ukraine showed that the main directions of improving the system of quality control is to improve its components. Based on the major problems towards improving the functioning of the quality management system baking products, directions for its improvement are analyzed below.Документ Контроль якості продукції на підприємствах харчової промисловості(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичПитання удосконалення системи управління якістю продукції, безпосередньо пов’язані із проблемою необхідності пропозицій напрямків, які б впливали на покращення функціонування системи якості, від чого в свою чергу і залежить висока якість виробленої продукції. The improvement of quality management directly related to the problem areas need proposals that would affect the improvement of the system of quality, from which in turn, depends on high quality products.Документ Концептуальні підходи до сутності поняття «якість продукції» та її вплив на діяльність підприємства(2015) Коломієць, Ігор Федорович; Григорців, Михайло ВолодимировичВ умовах конкурентного середовища ринку розвиток всіх галузей виробництва повинен орієнтуватися на споживача та нарощення випуску якісних товарів і послуг. Як довів світовий досвід, висока якість продукції є однією з основних ознак їхньої конкурентоспроможності, що збільшує реалізацію продукції й ефективність роботи підприємства. З теоретичної точки зору – якість – складна і надзвичайно універсальна категорія, що має велику кількість аспектів та особливостей. Саме тому категорію «якість» досліджувало багато фахівців. Спостереження показують, що в буденному житті кожен із нас постійно використовує термін «якість», але розуміє його по-різному, залежно від того, які переваги та пріоритети він ставить перед собою. Отже, визначення сутності якості є складною задачею. In a competitive market environment development of all industries should focus on the consumer and increase of production of quality goods and services. As international experience has proven, high quality products is one of the main features of their competitiveness, increasing sales of products and efficiency of the enterprise. From a theoretical point of view - the quality - a complex and extremely versatile category that has many aspects and features. That is why the category of "quality" studied by many experts. Observations show that in everyday life each of us constantly uses the term "quality", but understands it differently, depending on what benefits and priorities it has set itself. So, definition of the essence of quality is a challenge.Документ Концептуальні підходи до сутності поняття «якість продукції» та її вплив на діяльність підприємства(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичВ умовах конкурентного середовища ринку розвиток всіх галузей виробництва повинен орієнтуватися на споживача та нарощення випуску якісних товарів і послуг. Як довів світовий досвід, висока якість продукції є однією з основних ознак їхньої конкурентоспроможності, що збільшує реалізацію продукції й ефективність роботи підприємства. З теоретичної точки зору – якість – складна і надзвичайно універсальна категорія, що має велику кількість аспектів та особливостей. Саме тому категорію «якість» досліджувало багато фахівців. Спостереження показують, що в буденному житті кожен із нас постійно використовує термін «якість», але розуміє його по-різному, залежно від того, які переваги та пріоритети він ставить перед собою. Отже, визначення сутності якості є складною задачею. In a competitive market environment development of all industries should focus on the consumer and increase of production of quality goods and services. As international experience has proven, high quality products is one of the main features of their competitiveness, increasing sales of products and efficiency of the enterprise. From a theoretical point of view - the quality - a complex and extremely versatile category that has many aspects and features. That is why the category of "quality" studied by many experts. Observations show that in everyday life each of us constantly uses the term "quality", but understands it differently, depending on what benefits and priorities it has set itself. So, definition of the essence of quality is a challenge.Документ Ланцюги та стадії життєвого циклу якості продукції(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичПриведення складових якості у відповідність до потреб споживачів, для забезпечення виготовлення продукції високої якості, полягає у забезпеченні якості цілей, планування, проектування, виконання, експлуатації, після продажного обслуговування і якості утилізації. В зв’язку з цим у статті запропоновано ланцюги якості та стадії життєвого циклу продукції, що впливають на якість кінцевої продукції. Bringing quality components to the needs of consumers for manufacturing high quality products is to provide quality goals, planning, design, implementation, maintenance, after-sale service and quality regulations. In this regard, the paper proposes chain quality and stage of the product life cycle, affecting the quality of the final product.Документ Мотиваційна система на підприємствах харчової промисловості(2016) Григорців, Михайло Володимирович; Герасименко, Олена МиколаївнаМотиваційна система на підприємствах харчової промисловості є одним з головних факторів їх економічного зростання. З розвитком новітніх технологій і автоматизації виробництва питання мотивації персоналу стають більш актуальними, оскільки людська праця втрачає свою цінність. Правильна модель мотиваційної системи повинна об’єднати керівника і робітників для досягнення мети і забезпечити працівників сприятливими умовами праці. Мотивація допоможе працівнику належно ставитися до роботи та усвідомити, що є основою для професійного і службового зростання. Motivational system in the food industry is one of the main factors of economic growth. Motivation question becomes more actual with the development of new technologies and production automation because human labor is losing its value. The correct model of motivational systems should combine the manager and workers to achieve the objectives and ensure employees favorable conditions. Motivation will help the employee to work effectively and realize that the basis is for professional and career growth.Документ Мотивація та стимулювання персоналу як складові системи управління якістю продукції на підприємстві(2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Осадчук, Оксана ПавлівнаВ статті удосконалені мотиваційні та стимулюючі інструменти для підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємстві, внаслідок запропонованих мотивів задоволення потреб в залежності від віку працівників та методів управління персоналом в системі управління якістю продукції на підприємстві у розрізі класифікаційних ознак. Таке обґрунтування запропонованих заходів в системі управління якістю продукції дасть змогу практично удосконалити процес управління якістю продукції. In this article are presented improved motivative and incentive instruments of quality products management in the enterprise, due to reasons offered meet the needs depending on the age of employees and management staff in the system of quality management in the company in terms of classifications. This study proposed measures in quality products management system will enable almost perfect process quality control.Документ Напрями пiдвищення ефективностi використання матерiальних ресурсiв на пiдприємствi(2016) Григорців, Михайло Володимирович; Фоменко, Анастасія ОлександрівнаВ статтi розглянуто можливi напрями пiдвищення ефективностi використання матерiальних ресурсiв, узагальнено визначення матерiальних ресурсiв, проведено порiвняння та аналiз напрямiв пiдвищення ефективностi використання матерiальних ресурсiв на пiдприємствi. The article deals with the possible ways of increasing the efficiency of use of material resources, the generalized definition of material resources, a comparison and analysis of the ways of increasing the efficiency of use of material resources in the enterprise.Документ Особливості формування і розподілу прибутку малого підприємства(2016) Черемшук, Марія Миколаївна; Григорців, Михайло ВолодимировичУ статті розглянуто поняття «прибутку», визначено сутність формування прибутку малого підприємства. Досліджено механізм формування і розподілу прибутку підприємства. Розглянуто особливості, що впливають на формування та розподіл прибутку.. The article discusses the concept of " profit", the essence of formation of profit small business. Study the mechanism of formation and distribution of profits. The features that influence the formation and distribution of income.Документ Оцінка ефективності заходів для удосконалення системи управління якістю продукції на підпримствах харчової промисловості(2017) Григорців, Михайло ВолодимировичДослідження якості як важливого резерву збільшення прибутку роботи на підприємствах харчової промисловості, ефективності виробництва та конкурентоспроможності продукції, потребує оцінки ефективності заходів з метою удосконалення функціонування системи управління якістю продукції. Але існуючі підходи до оцінки ефективності заходів для удосконалення управління якістю продукції не вирішують всіх методичних питань. Research quality as an important reserve increase profits of the food industry, production efficiency and product competitiveness needs to assess the effectiveness of measures to improve the system of quality control. But existing approaches to evaluating the effectiveness of measures to improve quality control not solve all methodological issues.Документ Оцінка ефективності заходів удосконалення системи управління якістю на підприємствах(2017) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Осадчук, Оксана ПавлівнаЗапропоновано варіант оцінки ефективності заходів для підвищення рівня функціонування системи управління якістю на підприємствах, за рахунок показників які включають оцінку по стадіям життєвого циклу продукції. The variant assess the effectiveness of measures to improve the quality management system in enterprises, by the performance evaluation that includes stages in the product life cycle.Документ Проблема імпорту молокопродукції в Україні(2014) Григорців, Михайло ВолодимировичДокумент Підвищення кваліфікації кадрів та якості праці працівників на підприємствах хлібопекарської галузі(2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло ВолодимировичОдним із ключових факторів є якість праці працівників, що включає такі складові впливу на якість продукції: рівень кваліфікації кадрів, наявність досвіду роботи та високих кваліфікаційних навичок, дотримання трудової та технологічної дисципліни, а також загальне відношення до праці та культури виробництва. На підприємствах хлібопекарської галузі тенденція зміни впливу цього фактора має негативну тенденцію за останні роки, а число дефектів з цієї причини підвищується з 28,8% до 36,8%. Дослідження складу та кваліфікації робочого персоналу показали, що на підприємствах галузі домінують працівники, які мають середню спеціальну освіту та стаж більше 15-20 років, а більше число дефектів і браку в рамках даного фактора, пов’язано з недостатнім контролем технологічного процесу виробництва. Збільшення подібних дефектів свідчить про зменшення рівня контролю процесу виробництва, що в кінцевому результаті впливає на якість готової продукції. One key factor is the quality of employees that includes such components influence the quality of products, the level of skills, experience and availability of high qualification skills, respect for labor and technological discipline and overall attitude to work and cultural production. The enterprises of the baking industry trend in the impact factor of a negative trend in recent years, and the number of defects that reason increased from 28.8% to 36.8%. Research and training of the working staff showed that the business sector is dominated by workers with secondary special education and experience of more than 15-20 years, and greater number of defects and marriage under this factor, due to insufficient control of production process. The increase in these defects indicates a decrease in the level of control the production process, which ultimately affects the quality of the finished product.Документ Розвиток роздрібної торгівлі в україні в умовах імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС(2015) Григорців, Михайло Володимирович; Попадинець, Назарій МиколайовичПроаналізовано структурні процеси, що відбуваються у внутрішній торгівлі, виявлені диспропорції, а також нові тенденції розвитку. Проведено порівняльний аналіз між розвитком ринку роздробної торгівлі України та країнами-членами Європейського Союзу (ЄС). Визначено основні напрями впливу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на роздрібну торгівлю в Україні. Запропоновано заходи з усунення диспропорцій на ринку роздрібної торгівлі. Structural analysis of the processes occurring in the internal trade imbalances identified and new trends.A comparative analysis between market development rozdrobnoyi Trade of Ukraine and Member States of the European Union (EU).The main areas of impact of the Association Agreement between Ukraine and the EU in retail trade in Ukraine.The measures to eliminate distortions in the retail market.Документ Розвиток теоретичних та практичних аспектів управління якістю у вітчизняних та зарубіжних країнах(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичПроблеми з управління якістю продукції існували на всіх етапах розвитку суспільства і виробництва. Протягом тисячоліть люди вдосконалювали досвід у сфері управління якістю, адже це – одне із складних завдань для виробника, яке він вирішує в процесі виготовлення продукції. Для виявлення закономірностей і тенденцій розвитку робіт у цій сфері на сучасному етапі, необхідно переглянути еволюцію зарубіжного і вітчизняного досвіду в межах теорії та практики систем управління якістю. Problems with existing quality management at all stages of development of society and production. For thousands of years people improved experience in quality management, because it is - one of the challenges for the manufacturer, which he decides in the course of production. To identify patterns and trends of activities in this area at the present stage, it is necessary to review the evolution of foreign and domestic experience within the theory and practice of quality management systems.Документ Розвиток теорії та практики управління якістю у вітчизняних та зарубіжних країнах(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичПроблеми з управління якістю продукції існували на всіх етапах розвитку суспільства і виробництва. Протягом тисячоліть люди вдосконалювали досвід у сфері управління якістю, адже це - одне із складних завдань для виробника, яке він вирішує в процесі виготовлення продукції. Для виявлення закономірностей і тенденцій розвитку робіт у цій сфері на сучасному етапі, необхідно переглянути еволюцію зарубіжного і вітчизняного досвіду в межах теорії та практики систем управління якістю. Problems with existing quality management at all stages of development of society and production. For thousands of years people improved experience in quality management, because it is - one of the challenges for the manufacturer, which he decides in the course of production. To identify patterns and trends of activities in this area at the present stage, it is necessary to review the evolution of foreign and domestic experience within the theory and practice of quality management systems.Документ Система НАССР: принципи та переваги від її впровадження(2015) Григорців, Михайло ВолодимировичПро безумовне визнання українськими споживачами вітчизняних продуктів харчування свідчать результати багатьох соціологічних досліджень та опитувань громадської думки. Крім того, офіційна статистика структури споживання в Україні підтверджує цей факт. Але сьогодні перед підприємствами харчової промисловості стоять нові завдання, зокрема, і освоєння нових ринків збуту своєї продукції. Потенційні зарубіжні партнери все частіше пред’являють українським виробникам харчових продуктів вимоги щодо існування на підприємстві діючої системи управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів НАССР, як це прийнято у багатьох європейських країнах. У зв’язку з цим дослідження даної тематики є актуальним і відповідає сучасним вимогам науки і практики. On unconditional acceptance Ukrainian domestic consumers of food products are the results of many sociological studies and opinion polls. In addition, official statistics of consumption patterns in Ukraine confirms this fact. But today before food enterprises facing new challenges, in particular, the development of new markets for their products. Potential foreign partners are increasingly placing Ukrainian producers of food requirements for the existence of the enterprise operating system of food safety management based on HACCP principles, as is customary in many European countries. In this regard, the study of this subject is relevant and meets the modern requirements of science and practice.Документ Система управління безпечністю харчових продуктів(2016) Труш, Юлія Леонідівна; Григорців, Михайло Володимирович; Заінчковська, Ірина АнатоліївнаСистема управління якістю продукції підприємств є одним із основних важелів забезпечення ефективного управління якістю. З розвитком господарських відносин, на нашу думку, актуальними залишаються питання, пов’язані з їх аналізом. The quality management system of production enterprises is one of the main levers for effective quality management. With the development of economic relations, in our opinion, are relevant issues connected with their analysis.Документ Сучасні тенденції розвитку підприємств рибництва в Україні(2015) Григорців, Михайло Володимирович; Нишук, Мирослава ОлександрівнаКомпанія з аналізу інвестицій, що займається управління активами Horizon Capital (Horizon Capital) свідчила про інвестиційну привабливість ринку риби та рибної продукції, оскільки 90% цієї продукції імпортується, а ринок зростає, оскільки рівень споживання риби в Україні на 30% нижче для середньостатистичного європейця. Investment Analysis industries held asset management company Horizon Capital (Horizon Capital) testified about the investment attractiveness of the market of fish and fish products, as 90% of these products are imported, and the market is growing, because the level of fish consumption in Ukraine is 30% lower for the average European.