Перегляд за Автор "Гуць, Віктор Степанович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 104
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адгезія харчових продуктів в процесах пакування(2006) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаАвтори пропонують новий метод дослідження адгезії структурованих дисперсних систем. Установка проста в експлуатації, наявність програмного забезпечення, можливість проведення досліджень на підвищених швидкостях поділу продуктів з пластини, що дозволяють його широке впровадження в рахунках параметрів робочих елементів технологічного та пакувального обладнання. Отримані експериментальні дані адгезії вагою від желе з добавками пектину добре корелюють з даними посилання на аналогічні товари.Документ Аналітична оцінка показників дії вражальних факторів небезпечних речовин, як складова частина плас на підприємствах м'ясної промисловості(2006) Гуць, Віктор Степанович; Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Фалес, Василь МихайловичПроаналізовано основні причини та види аварій на підприємствах м’ясопереробної галузі. Наведено методику оцінки вибухонебезпеки вибухових речовин та методику розрахунку інтенсивності теплового випромінювання при пожежах та розливах легкозаймистих та горючих речовин. Main causes and types of accidents at the meat processing industry. The method of estimation plo explosives and method of calculation of heat radiation in fires and spills of flammable and combustible substances.Документ Аналітичні дослідження та моделювання різання харчових продуктів(2009) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга Андріївна; Губеня, Олексій ОлександровичПроцес різання розглядається як рух леза в шарі продукту. Показано вплив на зусилля різання сил тертя і адгезії. Отримання управління та розроблена методика випробувані при визначенні зусилля різання хліба. Експериментально підтверджена адеквавтность запропонованих математичних моделей. Застосування результатів теоретичних і експериментальних досліджень позволот оптимізувати процес різання і використовувати величину зусилля різання як характеристику консистенції продукту. The cutting process can be described as a blade motion in a product layer. The influence of the adhesion and friction force on the cutting force valuts has been evaluated. The values of bread cutting force have derived. The experimental data suggested correspondence of the mathematical model. The application of the theoretical and experimental assays allow optimize a cutting process and use the cutting force value as a measure of product consistency.Документ Безпека експлуатації посудин, що працюють під тиском(2011) Гуць, Віктор Степанович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаНаведено причини руйнування посудин, що працюють під тиском та способи попередження цього явища. Розроблено методику розрахунку запобіжного клапана і мембрани при різних режимах зміни тиску. Reasons of destruction of vessels which work force-feed and methods of warning of this phenomenon are resulted. The method of calculation of safety-valve and membrane is developed at the different modes of change of pressure.Документ Вдосконалення теорії моделювання амінокислотного складу напівфабрикатів із зеленої маси рослин(2017) Гуць, Віктор Степанович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Солодко, Лілія МиколаївнаНа основі літературних даних та власних досліджень у статті обґрунтовано можливість вирішення проблеми білкового дефіциту у раціонах харчування населення шляхом підвищення біологічної цінності рослинних білків унаслідок оптимізації протеїнової складової в рецептурах готових продуктів. Запропоновано вдосконалену теорію моделювання амінокислотного складу білкових напівфабрикатів із зеленої маси сільськогосподарських і дикорослих рослин – цукрового та столового буряків, моркви, портулаку, черемші тощо. Встановлено величину площі профілю якості для ідеального білку за умови, що для всіх незамінних амінокислот скор становить одиницю. Запропонована модель дозволить створювати на основі напівфабрикатів із зеленої маси рослин композити зі збалансованим амінокислотним складом, що вирішує важливе соціально-економічне завдання у сфері харчових технологій. The literary data and the results of our own researches became a basis for this article to prove the possibility of solving the problem of protein deficit in diets of population by optimizing the protein component in recipes of final products. The authors proposed the modified theory to model the amino acid content for green mass of agricultural and wild plants like red and sugar beets, carrot, nettle, ramsons etc. There were established the parameters of the area of quality profile for an ideal protein in conditions that the score for all of the indispensable amino acids is equal to 1. The proposed model allows creating the composites with well-balanced amino acid content on the base of green mass half-products, which will furthermore solve the important social and economical task in the sphere of food technologies.Документ Визначення реологічних коефіцієнтів м’ясної сировини(2015) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичЗа реологічними (структурно-механічними) властивостями м’ясо можна представити як реологічне тіло з в’язко-пружними властивостями. Механічна модель такого тіла має вигляд послідовно з’єднаного в’язкого елемента ц з пружним с. Під дією змінної у часі напруги т (t) м’ясо деформується за законом, який можна описати диференціальним рівнянням. For rheological (structural and mechanical) properties of meat can be represented as rheological body of visco-elastic properties. Mechanical model of the body looks like a viscous element connected in series with an elastic c s. Under the influence of variable voltage at the time t (t) Meat deformed by law, which can be described by the differential equation.Документ Визначення реологічних характеристик сметанних десертів(2012) Гуць, Віктор Степанович; Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Касьянова, Надія ОлександрівнаЗапропоновано класифікацію молочних диспер¬сних систем, реологічні рівняння для моделювання кон¬систенції і прилади її вимірювання. Досліджено вплив желатину, карагенану, пектину та ксантанової камеді на реологічні характеристики сметан¬них десертів безпосередньо при виготовленні в діа¬пазоні температур 20...60 °С та після 6...12 год. структурування.Документ Визначення терміну придатності харчових продуктів(2015) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаІснує багато математичних моделей прогнозування стану системи, які мають безпосереднє відношення до прогнозування якості харчових продуктів і оптимізації різноманітних процесів харчових виробництв. Кожна з них має свої можливості та обмеження і вимагає для інтерпретації і використання відповідного рівня знань та навичок. Більшість моделей отримані на основі аналізу експериментальних даних, коли в основу покладено рівняння регресії, апроксимації функції або системи алгебраїчних рівнянь. There are many mathematical models predicting the state of the system that are directly related to food quality forecasting and optimization of various processes of food production. Each of them has its own capabilities and limitations and requires interpretation and use of relevant knowledge and skills. Most models derived from the experimental results when based on regression equations approximating function or system of algebraic equations.Документ Визначення якості технологічних процесів та технічного рівня обладнання(2014) Гуць, Віктор Степанович; Губеня, Олексій ОлександровичДля визначення ефективності роботи технологічного обладнання, термінів проведення планово-профілактичного обслуговування, визначення якості технологічних процесів не існує науково обґрунтованих методів. Часто не враховуються якісні параметри процесів при їх оптимізації. Пропонується оцінювати і прогнозувати ефективність роботи технологічного обладнання і якість процесів на підставі порівняння показників якості кінцевого продукту. There are no scientifically sound methods for determining the efficiency of technological equipment, the timing of scheduled maintenance, determining the quality of technological processes. Often, the quality parameters of processes are not taken into account in their optimization. It is proposed to evaluate and predict the efficiency of process equipment and process quality based on the comparison of the quality of the final product.Документ Використання математичних моделей при аналізі якості продуктів харчування(2017) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичЗапропоновано використовувати рівняння для пошуку оптимального стану продукту шляхом прогнозування показників його якості. Розроблено програму пошуку значень показників незалежних факторів і їх зв’язку з параметром оптимізації на базі методів символьної комп’ютерної математики. It is proposed to use the equation to find the optimal state of a product by predicting its quality indicators. A program for finding the values of indices of independent factors and their relation to the optimization parameter based on the methods of symbolic computer mathematics is developed.Документ Витрати енергії на фізичну роботу(2014) Жолдош, Марія Петрівна; Гуць, Віктор СтепановичЗапропонована математична модель дає можливість розрахувати витратити енергії необхідної для піднімання вантажу. The mathematical model makes it possible to calculate the energy required to spend to lift cargo.Документ Вплив глюкозно-фруктозних сиропів на консистенцію згущеного вареного молока(2012) Шпачук, Людмила Володимирівна; Гуць, Віктор СтепановичУ статті описано сучасний стан використання натуральних цукрозамінників, зокрема глюкозно-фруктозних сиропів (ГФС) у харчовій промисловості. Теоретично обгрунтовано та експериментально доведено можливість використання глюкозно-фруктозних сиропів у технології згущеного вареного молока. Проведено дослідження якісних характеристик та визначено консистенцію згущеного вареного молока з використанням глюкозно-фруктозних сиропів. Описано сучасну методику визначення показника консистенції дослідних проб за допомогою методу гравітаційної пенетрації. Наведено дані експериментальних досліджень зміни показника пенетрацї готового продукту в процесі зберігання. На основі проведених досліджень встановлено, що внесення глюкозно-фруктозних сиропів сприяє утворенню м'якої консистенції згущеного вареного молока. Показано зв'язок оцінки консистенції згущеного вареного молока з показником пенетрацї. Розроблені рецептури згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами можуть бути рекомендовані для виробництва на підприємствах молочноконсервної галузі. The article describes the current state of the use of natural artificial sweeteners, especially glucose-fructose syrup (GFS) in the food industry. Theoretically proved and experimentally demonstrated the possibility of using glucose-fructose syrup in the technology of concentrated caramelized milk. The research of quality characteristics was done and defined consistency of concentrated caramelized milk by using glucose-fructose syrup. The present methods of determination of the consistency of experimental samples by the method of gravitational penetration is described. The data of experimental research of change of penetration index of the prepared product during storage are given. On basis of the carried out studies is founded that the introduction of glucose- fructose syrup promotes the formation of soft consistency concentrated caramelized milk. The relation between the assessment of consistency of concentrated caramelized milk and the indicator of penetration is displayed. Developed recipe of concentrated caramelized milk with glucose-fructose syrup can be recommended for the production on the enterprises of canned milk sector.Документ Вплив рослинних наповнювачів та цукрозамінників на якість молочних десертів(2003) Гребельник, Оксана Петрівна; Гуць, Віктор Степанович; Скорченко, Тетяна АнатоліївнаВизначено залежність між вмістом рослинних наповнювачів та цукрозамінників та структурно-механічними властивостями молочних десертів. Досліджено показники пінозбитості, піностійкості, вологоутримуючу здатність та органолептичні показники сухих десертних сумішей, які використовуються у технології розроблених молочних коктейлів.Документ Впровадження програмних комплексів при вивченні дисциплін "Безпека життєдіяльності" та "Цивільна оборона"(2004) Слободян, Ольга Петрівна; Пелих, Володимир Максимович; Гуць, Віктор Степанович; Яцюк, Микита Мефодійович; Нещадим, Лариса ПетрівнаЗагальновідомо, що використання активних методів навчання у поєднанні з різними технічними засобами значною мірою інтенсифікують навчальний процес. Одним із найперспективніших шляхів у вирішенні цього завдання залишається розробка та впровадження в навчальний процес програмних пакетів на базі персональних комп’ютерів. It is well known that the use of active learning combined with various technical means significantly intensify the educational process. One of the most promising ways of solving this problem is the development and implementation of software packages based on personal computers to the learning process.Документ Впровадження інформаційних технологій для вивчення дисципліни "Безпека життєдіяльності"(2006) Гуць, Віктор Степанович; Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаІнтенсифікація навчального процесу пов'язана з розробкою й впровадженням нових, активних методів навчання у поєднанні з різними технічними засобами. В роботі наведені інформаційні технології навчання, які розроблені та впроваджені для вивчення безпеки життєдіяльності. The intensification of the learning process associated with the development and introduction of new, active learning methods in combination with different hardware. In work the information technology training, designed and implemented for the study of life safety.Документ Динаміка виробничого травматизму в харчовій промисловості України(2011) Гуць, Віктор Степанович; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаПроаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій.Документ Досвід та проблеми переходу на нові технології навчання на кафедрах загальноінженерноого спрямування(2004) Гуць, Віктор Степанович; Литвиненко, Анатолій Михайлович; Бойко, С. А.Перехід вищої школи на нову, сучасну систему освіти, інтегровану в загальноєвропейську систему підготовки інженерних кадрів вимагає зміну структури викладання із запровадженням розвиненої комп’ютерної системи фахової підготовки спеціалістів, що передбачає такі елементи комп’ютерної технології: розрахунково-графічні та тестові програми для оцінки знань студентів. На даний момент, при викладанні дисциплін “Основи охорони праці”, “Охорона праці в галузі”, “Цивільна оборона”, “Безпека життєдіяльності” використовується близько 60 програмних засобів. Прискорення цього переходу передбачає вирішення декількох задач – загальноуніверситецьких (забезпечення кафедр комп’ютерною технікою, сучасними навчальними програмами та виходом в мережу Internet) та кафедральних (підготовка електронної навчальної літератури, організація і оптимізація самостійної роботи та тестового контролю знань студентів). Passing of higher school to the new, modern system of education, computer-integrated in the European system of training of engineerings personnels requires the change of structure teaching with introduction of the developed computer system of professional preparation of specialists, which foresees such elements of computer technology: calculation-graphic and test programs for the estimation of knowledges of students. Now, at teaching of disciplines of “Basis of labour protection”, labour “Protection in industry”, “Civil defensive”, “Safety of vital functions” is used about 60 programmatic facilities. The acceleration of this transition is foreseen by the decision of a few tasks – total-university (providing of departments a computer technique, by modern on-line tutorials and output in the network of Internet) and department (preparation of electronic educational literature, organization and optimization of independent work and test control of knowledge’s of students).Документ Дослідження руйнівної дії вибухів у середині промислових об'єктів(2010) Гуць, Віктор Степанович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Фалес, Василь МихайловичРозглянуто засоби захисту будівель від руйнування при вибухах на виробництві. Запропоновано методику розрахунку траєкторій руху зруйнованих частин будівлі під дією тиску вибухової хвилі. Розв'язок систем диференціальних рівнянь руху елементів будівельних конструкцій виконано з використанням методів символьної комп'ютерної математики «Марle».Документ Експериментально-аналітичний метод визначення адгезії харчових продуктів(2006) Гуць, Віктор Степанович; Коваль, Ольга АндріївнаВ роботі розглядається експериментально-аналітичний метод визначення міцності адгезії. В основу його покладено математичні моделі, які описують рух матеріальної системи. Метод досліджень враховує сили опору повітря і сили адгезії. Достовірність результатів досліджень підтверджена експериментально. Визначена міцність адгезії м'яса.Документ Експрес-метод визначення консистенції харчових продуктів(2013) Коваль, Ольга Андріївна; Гуць, Віктор СтепановичДля визначення структурно-механічних властивостей м’яса внесено зміни в програмне забезпечення (ULTRA UD2-70). Прилад дозволяє отримувати відповідні значення аналога коефіцієнта пористості, а також візуальну картину стану структури продукту, яка слугує показником його консистенції.