Перегляд за Автор "Дричик, Марія Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Lean-виробництво макаронних виробів(2021) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаСистема бережливого виробництва приводить до ефективної роботи макаронного підприємства за умови зацікавленості не тільки керівництва, а й самих працівників. Отже, впровадження Lean-виробництва є необхідним етапом в сучасних економічних умовах.Документ Аналіз контролю якості тютюнових виробів на ринку України(2019) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Тетяна МиколаївнаЗавдяки інвестиціям відбулася модернізація та технічне переоснащення підприємств, що дозволило забезпечити виробництво тютюнової продукції, яка відповідає міжнародним вимогам якості. Заходи державного контролю на тютюновому ринку, в тому числі значне підвищення податків, будуть сприяти покращенню як здоров`я споживачів, так і економіки нашої країни. Міжнародні зобов’язання України та положення законодавства України вимагають створення державного координаційного механізму з контролю над тютюном.Документ Вдосконалення виробничого процесу макаронних виробів через Lean-менеджмент: кроки та інструменти(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаКонцепція Lean-виробництва в галузі харчової продукції спрямована на мінімізацію втрат, оптимізацію виробничих процесів і фокусування на наданні вартості споживачу. Впровадження методів Lean-виробництва включає наступні кроки: підготовчий етап, оцінка поточного стану, використання вибраного інструментарію (такого як 5S, Kanban, Value Stream Mapping, Kaizen, Poka-Yoke, Jidoka, Andon, SMED, Heijunka та інші), створення оптимального потоку виробництва, зменшення втрат, залучення співробітників у процес вдосконалення та забезпечення сталості виробництва. Наведено алгоритм впровадження концепції Lean-виробництва на прикладі підприємства макаронної галузі.Документ Дослідження показників якості макаронних виробів з порошком яблучного жому(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаУ наш час важливим є ефективне виробництво, щоб максимально використовувати всі наявні ресурси. Наприклад, при виробництві популярних продуктів з високим попитом, таких як макаронні вироби, можна використовувати побічні продукти з інших виробництв. Проведені дослідження підтвердили доцільність використання порошку з яблучного жому у кількості 20 % для виробництва макаронних виробів.Документ Макаронні вироби підвищеної харчової цінності (Патент на корисну модель № 143119)(2020) Чорна, Анастасія Іванівна; Дричик, Марія ЮріївнаМакаронні вироби підвищеної харчової цінності містять борошно пшеничне вищого ґатунку, порошок плодоовочевої сировини, воду. Як порошок плодоовочевої сировини містять порошок лушпиння цибулі.Документ Математичні софізми(2019) Дричик, Марія Юріївна; Циганкова, Ганна АнатоліївнаЗібрано і проаналізовано інформацію про софізми, наведено приклади математичних алгебраїчних софізмів. Information about sophisms is collected and analyzed, examples of mathematical algebraic sophisms are given.Документ Нові правила інформування споживачів щодо харчових продуктів(2020) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаВ результаті прийняття закону № 2639 «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» було переглянуто підходи до відповідальності за дотримання вимог безпечності і якості харчових продуктів операторами ринку.Документ Особливості оподаткування імпорту тютюнових виробів(2019) Дричик, Марія Юріївна; Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Анастасія Іванівна; Чорна, Тетяна МиколаївнаОсобливістю оподаткування імпорту тютюнових виробів полягає в тому, що вони належать до списку підакцизних товарів. Перспективою подальших досліджень є встановлення порушення оподаткування тютюнових виробів та їх фальсифікація.Документ Підвищення харчової цінності з додаванням порошку лушпиння цибулі(2020) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаПроведено дослідження з метою визначення якості макаронних виробів підвищеної харчової цінності з додаванням лушпиння цибулі. Оптимальний вміст порошку – 5 % до маси борошна, оскільки виробництво не приведе до перевитрат, а при порівнянні з контрольним зразком якість покращується. A study was conducted to determine the quality of pasta of high nutritional value with the addition of onion peel. The optimal powder content is 5% by weight of flour, as production will not lead to overspending, and when compared with the control sample, the quality improves.Документ Підвищення харчової цінності макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі(2019) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаПроаналізувано споживні властивості лушпиння цибулі, як перспективної сировини, для виготовлення макаронних виробів з підвищеною харчовою цінністю. Асортимент макаронних виробів підвищеної харчової цінності можна розширити за рахунок додавання відвару/порошку лушпиння цибулі. Встановлено, що за рахунок внесення лушпиння цибулі, харчові продукти мають антиоксидантні властивості. Внесення лушпиння цибулі не значно підвищить вартість готових виробів, оскільки є відносно дешевою сировиноюДокумент Розроблення системи менеджменту безпечності TACCP на основі методології PAS 96:2017 для макаронних виробів(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаНаведено попереджувальні заходи для уникнення виникнення небезпеки, серед яких є: контроль сировини, забезпечення охорони території, аудит постачальників сировини та матеріалів, виконання програми-передумови щодо персоналу тощо. Ідентифіковано небезпеки при виробництві макаронних виробів без добавок і перелічену запобіжні дії.Документ Розроблення системи простежуваності під час виробництва макаронних виробів(2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаСистема простежуваності дає можливість запобігати виникненню небезпеки, а також полегшує підтримання ефективного функціонування інших систем впроваджених на виробництві макаронних виробів.Документ Документ Роль експертних досліджень в регулюванні податкових надходжень та забезпеченні якості тютюнових виробів(2019) Кулакевич, Аліна Олегівна; Чорна, Тетяна Миколаївна; Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаНаразі визначальними факторами митного контроль є, з одного боку, забезпечення безпеки постачання товарів в рамках міжнародної торгівлі, протидія контрабанді, забезпечення безпеки державних кордонів; з іншого – спрощення процедури митного контролю з максимальною його ефективністю. Важливою складовою сучасної парадигми митної політики виступає митна експертиза, яка відіграє провідну роль в рамках процедур митного контролю та митного оформлення товарів.Документ Система безпечності у макаронному виробництві(2022) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаВпровадження НАССР на макаронному підприємстві дозволяє розширити ринки збуту за рахунок відповідності вимогам не лише українського, а й європейського харчового законодавства. Збільшити кількість потенційних клієнтів, за рахунок кращого виконання вимог добровільних міжнародних стандартів з безпечності та якості. За рахунок впровадження простежуваності можна виявити причини невідповідності і швидко виправити ситуацію. Оптимізувати технологічні та допоміжні процеси. Зменшити втрати від випуску небезпечної та невідповідної законодавству продукції за рахунок виявлення невідповідностей на ранніх етапах виробництва.Документ Система ТАССР для виробництва макаронних виробів за методологією PAS 96:2017(2024) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаСистема НАССР допомагає мінімізувати випадкові небезпечні фактори і визнана обов'язковою на законодавчому рівні в Україні. Для мінімізації ризиків було розроблено ще дві системи – ТАССР (спрямована на попередження шкідливих загроз харчовим продуктам, таких як саботаж, вимагання або тероризм) та VACCP (орієнтована на попередження економічно мотивованого шахрайства з харчовими продуктами). В статті представлено результати розроблення ТАССР для ТОВ «Рівненська макаронна фабрика», для якого створена спеціальна робоча група. Проаналізовано загрози, які виникають під час виробництва макаронних виробів. Для кожної ідентифікованої загрози розглянуто та надано оцінку ймовірності виникнення кожної загрози та її впливу. Здійснено пріоритезацію ідентифікованих загроз для розуміння почерговості введення захисних дій.Документ Документ Управління безпекою макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі(2020) Чорна, Анастасія Іванівна; Дричик, Марія ЮріївнаВпровадження створеного плану на підприємстві з виробництва макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі гарантує якість і безпечність продукції, дотримання гігієнічних і санітарних умов ведення технологічних процесів. Implementation of the created plan at the production enterprise pasta with the addition of onion peel guarantees the quality and safety of products, observance of hygienic and sanitary conditions of conducting technological processes.Документ Управління якістю та безпечністю макаронних виробів з додаванням лушпиння цибулі(2019) Дричик, Марія Юріївна; Чорна, Анастасія ІванівнаОсновними чинниками збереження якості макаронних виробів є якість сировини, умови зберігання, технологія виробництва, якість внесених добавок, пакування та реалізація у торгівельній мережі. Макаронні вироби з підвищеною харчовою цінністю можуть фальсифікувати за допомогою введення барвника (з додаванням яєчного порошку) чи зниження кількості внесеної добавки. Головною небезпекою фальсифікації є завдання шкоди здоров’ю – отруєння, загострення хвороб і поява нових, генетичні порушення.Документ Яблучний порошок – сировина для якісних макаронних виробів(2023) Дричик, Марія Юріївна; Шульга, Оксана СергіївнаДосліджено вміст біологічно цінних речовин в яблуках. Запропоновано використовувати порошок з яблучних вичавок при виробництві макаронних виробів. Заплановані дослідження з метою перевірки втрати біологічно активних речовин під час варіння виробів.