Перегляд за Автор "Зусько, Катерина Вікторівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біодеградабельні плівки, що запобігають мікробіологічному псуванню продукції(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Зусько, Катерина ВікторівнаВикористання ТіО2 та базальтового туфу дозволяє отримувати плівки, які запобігатимуть мікробіологічному псуванню виробів, що сприятиме подовженню терміну зберігання продукції. The use of TiO2 and basalt tuff allows to obtain a film that will prevent microbiological spoilage of products that will help lengthen the shelf life of products.Документ Дослідження процесу екстрагування кверцетинвмісної сировини для виробництва м’ясних продуктів(2017) Іванова, Тетяна Миколаївна; Зусько, Катерина Вікторівна; Куц, Анатолій Михайлович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Пешук, Людмила ВасилівнаПопередньо відібрано і проаналізовано кверцетинвмісну рослинну сировину, яка є безпечною і доступною для технології м’ясних продуктів, в тому числі сосисок. Встановлено оптимальні параметри екстрагування рослинної сировини (гідромодуль, тривалість і температура екстрагування) залежно від вмісту сухих речовин у готових екстрактах, виведено рівняння регресії для визначення їх вмісту з урахуванням умов екстрагування. Визначені мікробіологічні, органолептичні показники екстрактів лушпиння цибулі та мати-й-мачухи, а також готових виробів із додаванням цих екстрактів. Експериментально були встановлені оптимальні параметри екстрагування сухих речовин із лушпиння цибулі: гідромодуль 1:25, тривалість екстрагування 15 хв за температури 90…100° С. В отриманому екстракті вміст сухих речовин склав 0,6%; екстрагування лікарської трави мати-й-мачухи оптимальними умовами є: гідромодуль зі співвідношенням сировини до екстрагенту 1:10, тривалість екстрагування 15 хв за температури 90…100° С.Документ Дослідження сосисок з включенням кверцетину і нативної кверцетинвмісної сировини подовженого терміну зберігання(2017) Грегірчак, Наталія Миколаївна; Пешук, Людмила Василівна; Зусько, Катерина Вікторівна; Іванова, Тетяна Миколаївна; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаУ статті проаналізовано попередньо відібрано кверцетинвмісну рослинну сировину, яка є безпечною і доступною для технології м’ясних продуктів, в тому числі і сосисок. Встановлено оптимальну концентрацію і спосіб приготування досліджуваного продукту. Визначено пероксидне і кислотне числа, проведено мікробіологічні дослідження м’ясних виробів з різними добавками в процесі зберігання. Відмічено відповідність досліджуваних зразків встановленим нормативам. Виявлено динаміку зміни рівня загального обнасінення представлених зразків м’ясних виробів при зберіганні, вплив різних добавок на їх мікробіологічну безпеку. Використання в рецептурі сосисок кверцетину та нативної кверцетинвмісної сировини дає змогу отримати збалансований продукт, що має високі технологічні й споживчі властивості та є безпечним навіть після закінчення нормованого терміну зберігання. The article analyzes the preselected quercetin-containing plant raw materials, which are safe and affordable for the technology of production of meat products, including sausages. The optimum concentration and method of preparation of the product under study was established. Peroxide and acid numbers were determined, microbiological studies of meat products with various additives during storage were conducted. The compliance of the test samples with the established standards has been proved. The dynamics of changes in the level of total insemination of the submitted samples of meat products during storage, as well as the effect of various additives on their microbiological safety, are revealed. Тhe use in the recipe of quercetin sausages and native quercetin-containing raw materials makes it possible to obtain a balanced product that has high technological and consumer properties and is safe even after the expiry of the normalized shelf-life.Документ Екстракти лушпиння цибулі та мати-й-мачухи як пріорітетна кверцетинвмісна сировина(2017) Іванова, Тетяна Миколаївна; Зусько, Катерина Вікторівна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Пешук, Людмила ВасилівнаПопередньо відібрано і проаналізовано кверцетинвмісну рослинну сировину, яка є безпечною і доступною для технології м’ясних продуктів, в тому числі сосисок. Встановлено оптимальні параметри екстрагування рослинної сировини (гідромодуль, тривалість і температура екстрагування) залежно від вмісту сухих речовин у готових екстрактах, виведено рівняння регресії для визначення їх вмісту з урахуванням умов екстрагування. Визначені мікробіологічні, органолептичні показники екстрактів лушпиння цибулі та мати-й-мачухи, а також готових виробів із додаванням цих екстрактів. За результатами дослідження визначено, що кверцетинвмісну сировину доцільно вносити у м’ясні вироби у вигляді водних екстрактів (тривалість екстракції – 15-20 хв для лушпиння та мати-й-мачухи, гідромодуль – 1:25 для лушпиння і 1:10 для мати-й-мачухи). Оскільки найбільший вміст сухих речовин зафіксовано при екстрагуванні сировини при температурі 90-100 ºС. Результати мікробіологічного аналізу показали, що раціональною температурою екстрагування є температурa 100 ºС, оскільки кількість мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КМАФАнМ), а також кількість дріжджів та пліснявих грибів в екстрактах навіть через 72 год з моменту виготовлення знаходилися в межах норми.Документ Композиція антибактеріальної біодеградованої плівки (Патент на корисну модель №110866)(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Зусько, Катерина Вікторівна; Рябов, Сергій Володимирович; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила АндріївнаКомпозиція антибактеріальної біодеградованої плівки містить структуроутворювач, гліцерин та ТіО2. Як структуроутворювач використовують полівініловий спирт і пектин. The composition of antibiotic biodegradable film structure-containing glycerin and TiO2. How to use structure-polyvinyl alcohol and pectin.