Перегляд за Автор "Клімович, В. М."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Raman-спектри модифікованих крохмалів(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович; Качковський, О. О.Досліджено, що raman-спектри полісахаридів крохмалю є досить інформативними і дають змогу вивчати будову та структурні перетворення макромолекул нативного і модифікованих крохмалів, а також оцінювати вплив технологічних умов на властивості крохмалю.Документ Дослідження конформації пептидів з використанням ІЧ-спектроскопії(2000) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Клімович, В. М.; Манк, Валерій Веніамінович; Кузнєцова, Інга ВолодимирівнаОписано результати спектроскопічних досліджень пептидів у діапазоні коливань 3600…2800 см-1 і 1800…700 см-1 при зміні рН розчинів від 8 до 11. Аналіз отриманих даних дозволяє зробити висновок, що в області рН 9,25 мають місце складні внутрішньомолекулярні хімічні перетворення. Коли рН розчину досягає значення 9,25 значно змінюються положення, форма і інтенсивність більшості смуг спектра. Спостерігаються значні зсуви в зв’язках валентних коливань С=0 і N-H, збільшується інтенсивність смуг валентних коливань ν (OH) груп і зміщується їх максимум у бік смуг меншої довжини, зміщуються смуги амід І та амід ІІ в більш низькочастотну зону, що дає змогу говорити про підсилення водневих зв’язків у системі. Всі ці зміни можна розглядати як конформаційні зміни макромолекули пептиду. Spectroscopic investigation of the peptides in the range 3600 to 2800 cm-1 and 1800 to 700 cm-1 in the region pH 8,0-11,0 were described. The analysis of the obtained data allows to conclude that in region pH 9,25 there are complicated intermolecular conversion. There are observed the large change of vibration bonds C=0 and N-H, increase intensity stretching vibration of ν (OH) groups and shift of their maximum to region vibration of the lower frequencies that confirms the hydrogen bonds grows in system. All this changes can be interpretation as conformation macromolecules of peptides.Документ Застосування озону в цукровому та крохмале-патоковому виробництві(2002) Качковський, О. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія ІванівнаРозглянуто літературу про застосування озону в технологи цукрового та крохмале-патокового виробництв, наведено результати дослідження зеленої патоки до та після озонування, зроблені висновки про доцільність озонування технологічних розчинів.Документ Конформація білкових речовин і друга оптимальна зона коагуляції колоїдних речовин дифузійного соку(2004) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Купчик, Михайло Петрович; Клімович, В. М.Описано результати вивчення Roman-спектрів білкових речовин у діапазонах коливань 3600…2800 см-1 і 1800…700 см-1 при зміні рН розчинів від 8 до 11. Аналіз отриманих даних дозволяє зробити висновок, що в області рН 9,0…9,25 мають місце складні внутрішньомолекулярні перетворення. При рН 9,0 збільшується інтенсивність коливань груп ν (ОН) і спостерігаються зсуви їх максимумів у бік хвиль меншої довжини, а при рН 9,25 спостерігаються зсуви смуг коливань амід І та амід ІІ в більш низькочастотну зону, що свідчить про утворення водневих зв’язків в системі. Усі наведенні вище факти свідчать про зміну конформації макромолекул білку при рН 9,25. Конформаційні зміни макромолекул білкових речовин, поліпептидів, пектинових речовин зумовлюють наявність другої оптимальної зони коагуляції ВМС дифузійного соку в області рН 9,0…9,25. Введення 1 % активованого осаду ІІ сатурації в зону рН 9,0…9,25 на переддефекацію дозволить збільшити ступінь коагуляції і осадження високомолекулярних сполук, підвищити ефективність вапняно-вуглекислого очищення. Spectroscopic investigation of albumen in the range 3600 to 2800 cm-1 and 1800 to 700 cm-1 in the region pH 8,0-11,0 were described. The analysis of the obtained data allows to conclude that complete intermolecular chemical conversion of the albumen have place at the zone pH 9,0…9,25 which may be interpretation as conformation macromolecular. The conformation change macromoleculars of albumen, polypeptides and pectin substances at this zone pH make conditional on presence of the second optimal zone coagulation of the high-molecular compounds of diffusion juice at region pH 9,0...9,25. Addition of 1 % activated mud of the II carbonatation at zone pH 9,0...9,25 during predefecation of diffusion juice permits to increase degree of flocculation and precipitation of high-molecular compounds, increase the efficiency of lime- carbon dioxide purification.Документ Конформація макромолекул пектину у водних розчинах(2000) Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Клімович, В. М.; Бобрівник, Леонід Дем'яновичНаведено результати спектроскопічних досліджень пектинових речо-вин у діапазоні коливань 3600…2800 см-1 і 1800…700 см-1 при зміні рН розчинів від 8 до 11 з використанням лазерного Raman-спектрометра, обладнаного лазером Ar+(LGN-503), при потужності 1,3 Вт на хвилях завдовжки 488.0 і 514.5 нм, який має систему підрахунку фотонів, основний канал, управління якого здійснюється за допомогою ІВМ персонального комп’ютера 3DX 386. Аналіз отриманих даних дозволяє зробити висновок, що в області рН 9,25 у водних розчинах пектину мають місце складні внутрішньомолекулярні перетворення, спостерігаються значна зміна інтенсивності, положення максимумів і форм смуг валентних коливань ν (OН) і карбоксильних груп, інтенсивності коливань ν (СН), ν (СН2), ν (СН3) груп, що свідчить про зміни симетрії силового поля. Всі ці зміни можна пояснити як зміни конформації макромолекул пектину. Spectroscopic investigation of the pectin substances in the range 3600 to 2800 cm-1 and 1800 to 700 cm-1 in the region pH 8,0-11,0 were described by using laser Raman-spectrometer equipped laser Ar+(LGN-503) with power 1,3W on waves 488.0 and 514.5 nm, guided by means of IBM personal computer 3DX 386. Our investigation allowed conclusion at zone pH 9,25 into aqueous solution of the pectin substances complete intermolecular chemical conversion have place. The large changes intensity, location of maximums and forms stripes of valence vibrations ν (OН) and carboxyl groups, intensity of vibration ν (СН), ν (СН2), ν(СН3) there are observed that evidence about the symmetry of the field of force changes. All this changes can be interpretation as conformation macromolecule of pectin.