Перегляд за Автор "Корнілова, Аліна Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження методів контролю автентичності харчових продуктів(2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Бут, Сергій АнатолійовичВ роботі представлені теоретичні дослідження поняття автентичності харчових продуктів відповідно до європейського законодавства. Перераховано та описано сучасні методи визначення автентичності рослинної сировини. Хроматографічні методи дають достатньо повну інформацію про вторинні метаболіти рослин але вимагають багато часу та ретельний процес підготовки зразка. Серед часто використовуваних: спектроскопія в ближньому інфрачервоному діапазоні та хемометричні методи. Їх поєднання дає можливість точно контролювати якість харчових продуктів та застосовувати на постійній основі.Документ Дослідження проблем, які впливають на виявлення фальсифікованої харчової продукції(2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина Володимирівна; Крижановський, Станіслав ЙосиповичВ роботі представлені основні проблеми пов’язані з фальсифікацією прянощів, які можуть виникнути на етапі виробництва та/або постачання. Основними викликами є: – відсутність керівних принципів та законодавства в цьому питанні; – відсутність загально визначених термінів; – складність в отриманні еталонних моделей; – відсутність сертифікованого довідкового матеріалу; – відсутність валідованого хемометричного програмного забезпечення.Документ Дослідження хімічного складу листя лавра благородного різного географічного походження(2023) Іванишина, Катерина Миколаївна; Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі досліджено хімічний склад листя лавра благородного. Доведено, що країна походження сировини впливає на хімічний склад листя лавру благородного. Окремі сполуки, такі як білки жири та вуглеводи знаходяться приблизно на однаковому рівні, а кількість ефірної олії відрізняється суттєво. Досліджувані зразки можна використовувати як сировину для отримання лаврової ефірної олії.Документ Проект будівництва цеху плодово-ягідних консервів(2022) Корнілова, Аліна СергіївнаДокумент Ультрозвукова екстракція ефірних олій: огляд(2023) Корнілова, Аліна Сергіївна; Рубанка, Катерина ВолодимирівнаВ роботі представлено альтернативні агрегатні види пряної сировини, які використовують в різних галузях харчової, косметичної, фаркокологічної промисловостей. Зазначено переваги застосування ефірних олій. Оскільки особлива увага вчених направлена на вивчення нетрадиційних способів вилучення ефірних олій, які дозволять вирішити проблеми у разі використання традиційних методів екстракції, в роботі розглянуто нетрадиційні способи. Детально описано механізм дії ультрозвукової екстракції та переваги даного способу.Документ Шляхи застосування чорного перцю в технології виробництва овочевих консервів(2024) Корнілова, Аліна Сергіївна