Перегляд за Автор "Кушнір, Олена Володимирівна"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Анотований перелік охоронних документів співробітників Національного університету харчових технологій (2014-2019)(2019) Українець, Анатолій Іванович; Жарова, Світлана Іванівна; Кушнір, Олена Володимирівна; Корсун, Лариса ПетрівнаДокумент Анотований перелік охоронних документів співробітників Національного університету харчових технологій (2014-2019)(2019) Українець, Анатолій Іванович; Жарова, Світлана Іванівна; Кушнір, Олена Володимирівна; Корсун, Лариса ПетрівнаДокумент Пневмоциліндр двосторонньої дії (Патент на винахід № 117995)(2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена ВолодимирівнаВинахід належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пнемоциліндрів, і призначений для реалізації поступального і обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The invention relates to pneumatic actuators, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of translational and rotational motion in a variety of drives machines and equipment.Документ Пневмоциліндр двосторонньої дії (Патент на корисну модель № 123420)(2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена ВолодимирівнаКорисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації поступального і обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The useful model relates to pneumatic drives, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of translational and rotational motion in a variety of drives machines and equipment.Документ Пневмоциліндр двосторонньої дії з поворотним штоком (Патент на винахід № 119193)(2019) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена ВолодимирівнаПневмоциліндр двосторонньої дії з поворотним штоком складається з гільзи, бокових кришок, штока, з'єднаного з поршнями, і шпильок. Pneumocylinder of bilateral action with a rotary stock consists of sleeves, side caps, rod connected to pistons and studs.Документ Пневмоциліндр двосторонньої дії з поворотним штоком (Патент на корисну модель № 123312)(2018) Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Кушнір, Олена ВолодимирівнаКорисна модель належить до пневмоприводів, зокрема поворотних пневмоциліндрів, і призначена для реалізації обертального руху в різноманітних приводах машин і обладнання. The utility model relates to pneumatic actuators, in particular rotary pneumatic cylinders, and is intended for the implementation of the rotational motion in a variety of actuators of machinery and equipment.Документ Результати експериментально-виробничої перевірки біохімічного способу підготовки пектиновмісної сировини(1995) Кушнір, Олена Володимирівна; Сороколіт, Микола Іванович; Таран, Віталій Михайлович; Гнатенко, А. М.; Карпович, Микола Сергійович; Мельник, Галина СергіївнаНа основі результатів лабораторних досліджень і згідно розробленого "Експериментального регламенту на виробництво пектину із коренеплодів" у виробничих умовах на консервному заводі пектинопродуктів АСП "Колос" Смілянського району проведені випробування по перевірці біохімічного способу підготовки пектиновмісноії сировини. Based on the results of laboratory tests and according to the existing "Experimental regulations for the production of pectin from the roots" in a production environment at the cannery pectin TSA "Kolos" Smelansky district conducted a test of the method of preparation of the pectin biochemical raw materials.Документ Розроблення ефективної технології пектину із коренеплодів цукрових буряків(2012) Кушнір, Олена ВолодимирівнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05. – технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2012. Дисертація присвячена проблемі розроблення сучасної комплексної технології бурякового пектину. В дисертації обґрунтовано використання та представлені результати досліджень способу біохімічної підготовки коренеплодів цукрового буряку, доведені переваги розробленого способу для отримання пектину високої якості. Розроблено математичні моделі гідролітичного розщеплення протопектинового комплексу біохімічно підготовленої бурякової сировини, сформульовано засади та розроблено спосіб безперервного вилучення пектину та установку для його реалізації. Наведені результати досліджень по модифікації бурякового пектину. Представлено розроблену апаратурно-технологічну схему виробництва бурякового пектину, викладені розрахунки матеріального балансу, сформульовані вимоги до бурякового пектину, наведені розробки продуктів із застосуванням бурякового пектину. Thesis for Candidate of Technical Sciences Degree, Speciality 05.18.05 – Technology of Sugary Substances and Fermentation Products. – National University of Food Technologies, Kyiv, 2012. The dissertation is devoted to a problem of development of modern complex technology of sugar beet pectin. In the dissertation use is proved and results of researches of a method of biochemical preparation of sugar beet roots are presented, advantages of the developed method to receiving quality pectin are proved. It is developed mathematical models of hydrolytic splitting of a protopectin complex biochemical the prepared raw materials, it is formulated principles and are developed a method of continuous extraction of sugar beet pectin and installation for its realization. Results of researches of updating of sugar beet pectin are given. It is presented the developed hardware and technological scheme of production of sugar beet pectin, calculations of material balance are stated, requirements to sugar beet pectin are formulated, development of products with application of sugar beet pectin is given.Документ Спосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину (Патент на корисну модель № 39550)(2009) Крапивницька, Ірина Олексіївна; Омельчук, Євген Олександрович; Кушнір, Олена Володимирівна; Мірошник, Володимир Олександрович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Маркіна, Світлана ОлександрівнаСпосіб виробництва низькоетерифікованого рідкого пектину включає промивання пектиновмісної сировини, пресування, гідроліз протопектину, охолодження, розділення фаз, нейтралізацію, фільтрування, концентрування. Гідроліз протопектину проводять кислотою при рН 1,2-2,7, потім проводять екстрагування при температурі 40-50 °С водою. До відділеного і нейтралізованого екстракту додають Трилон Б, а потім проводять деетерифікацію пектину. A method for making low-etherified liquid pectin includes washing a raw pectin-containing material, pressing, protopectin hydrolysis, cooling, separation of phases, neutralization, filtering, and concentration. The protopectin hydrolysis is carried out with an acid at рН 1.2-2.7, then extraction is carried out at a temperature of 40-50 °С with water. Trilon B is added to the separated and neutralized extract, and then etherifying the pectin is with carried out.Документ Спосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду (Патент на корисну модель № 148754)(2021) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович; Кушнір, Олена ВолодимирівнаСпосіб виробництва сухого розчинного напою на основі солоду, що включає обсмажування зернової сировини та цикорію з подальшим швидким охолодженням, екстрагування напівпродуктів в протитечійному режимі, фільтрацію, концентрування екстрактів та висушування суміші, який відрізняється тим, що як зернову сировину використовують ячмінний солод, обсмажування солоду проводять за температури 160…170 °C протягом 20…25 хв., екстрагування - за температури 45…80 °C і нормального тиску до вмісту сухих речовин 30…35 %.Документ Спосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти (Патент на винахід № 50570)(2002) Бандуренко, Галина Михайлівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Чук, Володимир Васильович; Свінціцька, Анна ІванівнаСпосіб виробництва яблучної пектиновмісної пасти включає гідроліз яблучних вичавок, який проводять розчином лимонної кислоти або електроактивованою водою при співвідношенні вичавки : розчин лимонної кислоти або електроактивована вода 1:1,5 - 1:2,5, рН суміші 2,8-3,3, температурі 80-90°С протягом 40-90 хв. Потім до прогідролізованої суміші додають холодну воду у співвідношенні 1:0,8-1:1,2 до маси вичавок, суміш перемішують, протирають, направляють на консервування хімічними реагентами і зберігання. Method for production of apple pectin-containing paste includes hydrolysis of apple marc that is carried out by a solution of citric acid or electroactivated water at following ratio of components marc : solution of citric acid or electroactivated water 1:1,5 - 1:2,5, pH of mixture 2,8-3,3 at the temperature of 80-90 °C during 40-90 minutes. Then to hydrolyzed mixture is added cold water in ratio 1:0,8 - 1:1,2 of marc mass, the product is mixed, repulped, sent for preserving by chemicals and storageДокумент Спосіб підготовки води для виробництва напоїв (Патент на винахід №123872)(2021) Олійник, Світлана Іванівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Кушнір, Олена Володимирівна; Каганов, Валентин ЯковичВинахід стосується підготовки води для виробництва напоїв. Спосіб підготовки включає попереднє фільтрування природним мінералом, пом'якшення, демінералізацію та додаткове оброблення природним мінералом. При цьому на стадії фільтрування та оброблення як природний матеріал використовують обсидіан з дисперсністю робочої фракції 0,2-5,0 мм, брудомісткістю 500-2500 т/м3 та міжзерновою пористістю 0,3-0,9