Перегляд за Автор "Левченко, Юлія Григорівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 58
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Pecуpcнe забезпечення ефективної діяльності підприємства(2020) Левченко, Юлія Григорівна; Чикаленко, Наталія ВолодимирівнаОбґрунтовано необхідність та позитивні сторони ефективного забезпечення підприємства необхідними для його якісного функціонування ресурсами. Проаналізовано сутність та значення поняття «ресурсне забезпечення» в економічній науці та його видозміни в сучасних умовах функціонування. Досліджено дeкiлькa oкpeмих гpуп pecуpciв, якi мoжуть бути гoлoвними вaжeлями зaбeзпeчeння eфeктивнoгo poзвитку підприємства. Обґрунтовано ефективне використання різних видів ресурсів на підприємстві. Оцінено piвень викopиcтaння ресурсів сьогодні. The necessity and positive aspects of effective provision of the enterprise with the necessary resources for its high–quality functioning are substantiated. The essence and meaning of the concept of «resource support» in economic science and its modification in modern functioning conditions are analyzed. Several separate groups of resources have been investigated, which can be the main levers for ensuring the effective development of the enterprise. Reasonably effective use of various types of resources in the enterprise. Estimated resource utilization today.Документ Аналіз фінансового забезпечення інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості та його вплив на інноваційну активність підприємств(2011) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті проаналізовано фінансове забезпечення інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, в цілому та в розрізі окремих галузей за різними джерелами фінансування та визначено їх вплив на здійснення та розвиток інноваційних процесів в харчовій промисловості.Документ Аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості(2007) Левченко, Юлія ГригорівнаУ тезах надано аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості, а саме: кондитерської, хлібопекарської, пиво-безалкогольної, молочної, м’ясної, цукрової. In theses analyzes innovation financing of certain enterprises of food industry, namely, confectionery, baking, beer and soft drinks, dairy, meat and sugar.Документ Аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості(2007) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті проведено аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості, а саме: кондитерської, хлібопекарської, пиво-безалкогольної, молочної, м’ясної, цукрової. Виявлені основні причини недостатнього фінансування та вкладання коштів, як іноземними так і вітчизняними інвесторами.Документ Аналіз інноваційної діяльності промислових підприємств Київської області(2011) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті проаналізовано стан інноваційної діяльності промислових підприємств Київської області, виявлено проблеми та перешкоди здійснення інноваційної діяльності, запропоновані шляхи покращення інноваційного розвитку Київської області.Документ Аналіз інноваційної діяльності промислових підприємств Київської області (тези)(2011) Левченко, Юлія ГригорівнаУ тезах наведено стан інноваційної діяльності промислових підприємств Київської області. In theses are as innovative activity of industrial enterprises Kiev region.Документ Аналіз інноваційної діяльності промислових підприємств м. Києва(2005) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті проаналізовано стан інноваційної діяльності промислових підприємств міста Києва, зроблено кореляційний аналіз між факторами обсягу фінансування і кількістю спеціалістів, які виконують науково-технічні роботи за сумісництвом та обсягом виконаних робіт, виявлені проблеми та перешкоди здійснення інноваційної діяльності, запропоновані шляхи покращення інноваційного розвитку міста Києва. In the article is analyzed of innovative activity of industrial enterprises of city of Kiev, the exposed problems and obstacles of realization of innovative activity, the offered ways of improvement of innovative development of city of Kiev.Документ Аналіз інноваційної діяльності промислових підприємств м. Києва (тези)(2005) Левченко, Юлія ГригорівнаУ тезах наведено стан інноваційної діяльності промислових підприємств міста Києва за 2002-2003 роки. In theses are as innovative activity of industrial enterprises in Kyiv for 2002-2003.Документ Діяльність підприємств харчової промисловості в умовах воєнних дій та перспективи їх подальшого функціонування(2024) Гривківська, Оксана Василівна; Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Левченко, Юлія Григорівна; Горбач, Сергій ВячеславовичУ статті обгрунтовано, що харчова промисловість забезпечує життєво необхідні потреби населення у продуктах харчування, соціальну стабільність суспільства, є джерелом валютних надходжень, з огляду на продовольчий потенціал України. Узагальнено основні фактори, які призвели підприємства харчової промисловості до кризового економічного стану в умовах воєнних дій. Запропоновано розробку комплексу заходів на рівні як владних структур, так і підприємств, спрямованих на покращення економічних умов діяльності суб’єктів господарювання та кінцеві результати діяльності.Документ Економіка й організація інноваційної діяльності : Курс лекцій(2012) Левченко, Юлія ГригорівнаУ курсі лекцій висвітлено теоретичні засади інноваційної діяльності та інновацій, типи і складові інноваційної політики та інноваційної стратегії підприємства, джерела та методи пошуку інноваційних ідей. Розглянуто систему управління інноваціями, сутність та складові інноваційного потенціалу підприємства, форми та джерела фінансування, напрями державної підтримки, методики оцінювання інноваційної діяльності та інновацій. Курс лекцій містить практикум, комплексні тести, короткий термінологічний словник.Документ Економіка й організація інноваційної діяльності. Методичні вказівки до вивчення дисципліни та виконання контрольної роботи для студентів спеціальності 7.050100 «Економіка підприємства» та спеціалізації економіка і право та спеціальності 7.050100 «Фінанси» денної, заочної, другої вищої та скороченої форм навчання(2005) Левченко, Юлія ГригорівнаУ методичних вказівках наводиться мета і завдання дисципліни, її структура та зміст; запитання для підготовки до заліку та іспиту, завдання до контрольної роботи, приклади вирішення задач та рекомендована література до вивчення дисципліни.Документ Економіка і організація інноваційної діяльності: Методичні вказівки до виконання курсової роботи для студентів спеціальності 6.050100 “Економіка підприємства”, спеціалізації “Економіка і право”. з напряму 0501 „Економіка і підприємництво” усіх форм навчання(2008) Левченко, Юлія ГригорівнаУ методичних вказівках пояснюється процес виконання курсової роботи з дисципліни «Економіка і організація інноваційної діяльності»; структура її написання, наводяться її основні розділи. Розкривається послідовність збирання, обробки та узагальнення матеріалу дослідження за обраною темою роботи. У вказівках визначено всі етапи, які необхідно виконати студенту для успішного написання та захисту курсової роботи.Документ Економічна сутність інновацій та інноваційної діяльності в ринкових умовах господарювання(2008) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті досліджено наукові підходи до визначення понять „інновація” та „інноваційна діяльність”. На основі узагальнення думок вітчизняних та зарубіжних вчених було удосконалено та доповнено сутність та зміст цих понять.Документ Економічна сутність інновації та інноваційної діяльності в ринкових умовах господарювання(2008) Житнецький, Ігор Володимирович; Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті досліджено наукові підходи до визначення понять "інновація" та "Інноваційна діяльність". На основі узагальнення думок вітчизняних та зарубіжних вчених було удосконалено та доповнено сутність та зміст цих понять.Документ Економічний механізм адаптації підприємства до конкурентного середовища(2020) Левченко, Юлія Григорівна; Гаврикова, Аліна ВладиславівнаСучасні умови господарювання вітчизняних підприємств характеризуються нестабільністю зовнішнього середовища, великим рівнем конкуренції, частою зміною вподобань споживачів, нестабільністю економічного та політичного середовища, що здійснює негативний вплив на ефективність господарської діяльності всіх суб’єктів господарювання незалежно від форми власності, організаційно-правової форми, розміру та виду діяльності. Динамічність зовнішнього середовища функціонування підприємств вимагає швидкого реагування на його зміни, особливого значення набуває забезпечення належного рівня конкурентоспроможності, тобто ефективної адаптації до конкурентного середовища. Загострення конкурентної боротьби є характерним для всіх галузей та напрямків діяльності, адже сьогодні економіка характеризується фінансовими кризовими явищами не лише на рівні держави, але й на світовому рівні, що загострює боротьбу на ринку. Проблема економічного механізму адаптації підприємств до конкурентного середовища обмовлена необхідністю постійного пошуку резервів мінімізації витрат, оптимізації не лише виробничих, але й управлінських процесів на підприємствах. Дослідження економічного механізму адаптації підприємств до конкурентного середовища показали необхідність активного впровадження інформаційних технологій в діяльність підприємств. Modern economic conditions of domestic enterprises are characterized by instability of the external environment, high level of competition, frequent changes in consumer preferences, instability of economic and political environment, which has a negative impact on economic efficiency of all economic entities regardless of ownership, organizational form, size and size. type of activity. The dynamism of the external environment of enterprises requires a rapid response to its changes, of particular importance is to ensure the appropriate level of competitiveness, that is effective adaptation to the competitive environment. The intensification of competition is characteristic of all industries and activities, because today the economy is characterized by financial crises not only at the state level but also at the global level, which exacerbates the struggle in the market. The problem of the economic mechanism of adaptation of the enterprises to the competitive environment is caused by necessity of constant search of reserves of minimization of expenses, optimization not only of production, but also administrative processes at the enterprises. Studies of the economic mechanism of adaptation of enterprises to the competitive environment have shown the need for active implementation of information technology in the activities of enterprises.Документ Економічний механізм формування та використання грошових потоків підприємства(2021) Левченко, Юлія Григорівна; Загородня, Тетяна СергіївнаДинамічність зовнішнього середовища та загострення конкуренції в рамках Європейської інтеграції України ставить перед вітчизняними підприємствами проблему забезпечення високої ефективності діяльності та фінансової рівноваги як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Це вимагає розробки дієвого економічного механізму формування та використання грошових потоків підприємств з метою забезпечення максимальної ефективності використання всіх видів ресурсів, оптимізації витрат та повноцінного забезпечення підприємств фінансовими ресурсами на всіх стадіях операційного та фінансового процесу. Останнім часом діяльність вітчизняних підприємств характеризується зменшення грошових потоків від усіх видів діяльності, зростання витрат та зменшенням прибутковості діяльності. Це обумовлює потребу в розробці підходів до формування дієвого економічного механізму управління грошовими потоками підприємства, що надаватиме можливість підтримувати достатній рівень платоспроможності та фінансової стійкості підприємства. У даній роботі ми розглянемо сутність та види грошових потоків підприємств, а також визначено основні аспекти економічного механізму формування і використання грошових потоків підприємства. The dynamism of the external environment and the intensification of competition within the framework of Ukraine's European integration pose a problem for domestic enterprises to ensure high efficiency and financial balance in both the short and long term. This requires the development of an effective economic mechanism for the formation and use of cash flows of enterprises in order to ensure maximum efficiency of all types of resources, cost optimization and full provision of enterprises with financial resources at all stages of operational and financial process. Recently, the activities of domestic enterprises are characterized by a decrease in cash flows from all activities, rising costs and declining profitability. This necessitates the development of approaches to the formation of an effective economic mechanism for managing cash flows of the enterprise, which will provide an opportunity to maintain a sufficient level of solvency and financial stability of the enterprise. In this paper, we consider the nature and types of cash flows of enterprises, as well as identify the main aspects of the economic mechanism of formation and use of cash flows of the enterprise.Документ Економічні засади управління інноваційною діяльністю підприємства(2009) Левченко, Юлія ГригорівнаУ тезах наведено економічні засади управління інноваційною діяльністю підприємства.Документ Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах(2015) Левченко, Юлія ГригорівнаУ світі все більше уваги приділяється інноваційній діяльності, яка створює можливості для істотного підвищення рівня конкурентоспроможності.Документ Комплекс заходів для удосконалення системи управління якістю продукції(2015) Труш, Юлія Леонідівна; Левченко, Юлія ГригорівнаНа підприємствах з виробництва хлібопекарських виробів управління якістю здійснюється вибірково, без чіткого взаємозв’язку всіх функцій системи управління якістю, в умовах недостатнього врахування впливу на якість основних організаційно-економічних факторів, а також адміністративних важелів. Комплексне вирішення цих питань у галузі дозволить підвищити якість та конкурентоспроможність продукції підприємств зазначеного виду діяльності. In the production of bakery products quality control is carried out selectively, without a clear relationship of all functions of a quality management system in low taking into account the impact on the quality of major organizational and economic factors, as well as administrative tools. Integrated address these issues in the area will improve the quality and competitiveness of products of this type of activity.Документ Комплексна оцінка рівня інноваційного потенціалу підприємства(2012) Левченко, Юлія ГригорівнаУ статті визначено основні підходи до оцінки інноваційного потенціалу, розроблено підхід до оцінювання рівня інноваційного потенціалу підприємства, який базується на поєднанні кількісного та якісного вимірювання наявних ресурсів, які використовуються або можуть використовуватися в процесі інноваційної діяльності.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »