Перегляд за Автор "Мазуренко, Олександр Григорович"
Зараз показуємо 1 - 20 з 56
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Адаптивна система управління температурою як підсистема АСУ пташником(2001) Мазуренко, Олександр Григорович; Лисенко, В. П.Характерні особливості сільськогосподарського виробництва визначають специфічні вимоги щодо використання методів і засобів автоматизації. Обладнання, за умов його використання в сільськогосподарському виробництві, працює в агресивному середовищі (зміни вологості і температури, на-явність пилу, агресивних газів, вібрація, тощо).Документ Аналіз змін дисперсності яблук при їх подрібненні(2001) Коломієць, Дмитро Петрович; Кандибка, Петро Михайлович; Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнов, Вадим СеменовичЯблука, маючи капілярно-пористу структуру та велику поверхню випаровування, відносно легко віддають вологу при конвективному сушінні. При цьому дисперсність Д , як величина, що визначається за відношенням повної поверхні вп частки до її об’єму V, тобто Д = Sп/V, і характеризує розвиток поверхні розділу двох фаз - твердої і газоподібної, є важливою термодинамічною характеристикою. Apples, with capillary-porous structure and large surface evaporation is relatively easy to give moisture in convective drying. In this dispersion A, as the value determined in relation op complete surface of the particle to its volume V, that is, n A = S / V, and characterizes the development of an interface of two phases - a solid and a gas is an important thermodynamic characteristic.Документ АЧХ-тести для стандартизації та ідентифікації технологічних середовищ(2009) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Ольга Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович; Смірнова, Г. Ф.Розглянуто метод контролю технологічних середовищ: електролітів, мікробних сумішей, напоїв тощо для їх стандартизації та оперативної ідентифікації. Тестування використовує амплітудно-частотні характеристики дослідних продуктів і ґрунтується на теоретичних основах електротехніки. The method of process control environments: electrolytes, microbial blends, drinks etc. for their standardization and rapid identification. Testing using amplitude-frequency characteristics of products and research based on the theoretical foundations of electrical engineering.Документ Виготовлення теплометричних калориметрів(2001) Мазуренко, Олександр Григорович; Декуша, Леонід Васильович; Воробйов, Леонід ЙосиповичДля контролю різноманітних біохімічних і мікробіологічних процесів на підприємствах харчової промисловості, теплоти згоряння палив на підприємствах енергетичного комплексу та інших цілей, використовують застарілі за конструкцією, або поодинокі сучасні зразки калориметричних установок. For the control of various biochemical and microbiological processes in the food industry, heat of combustion of fuels for energy industry and other purposes, use outdated in design, or a single modern designs calorimetric systems.Документ Випаровування води із тканини грибів в процесі сушіння(2014) Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр ГригоровичЕкспериментально підтверджено залежність кількості зв'язаної води в тканинах плодового тіла гриба «Печериця» від поточного значення його вологості при сушінні. The dependence of the amount of bound water in the tissues of the fruiting body of the mushroom "Champignon" on the current value of its humidity during drying was experimentally confirmed.Документ Високостабільні триконтактні зразкові міри з мікроємностями(1998) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Мазуренко, Олександр ГригоровичРозглянуті особливості побудови триконтактних зразкових мір з перехресними ємностями, їх точність, стабільність і перешкодозахищеність. Проаналізована можливість застосування перетворювачів в метрологічній практиці та технічних вимірюваннях.Документ Витрати енергії - найменші(1998) Мазуренко, Олександр Григорович; Федоров, Володимир ГавриловичБільшість технологічних процесів теплової чи холодильної обробки харчових продуктів закінчується при досягненні певної температури їх готовності. Це стосується випікання хліба, варіння ковбас, пастеризації молока, охолодження продуктів після їх збирання, процесів заморожування. Most of the processes of heat or refrigeration food processing ends when a certain temperature of readiness. This includes bread, sausages cooking, pasteurizing, cooling products after their collection, freezing.Документ Вхідні пристрої для вимірювання сигналів термоелектричних перетворювачів теплового потоку(2001) Мазуренко, Олександр Григорович; Гайдучек, А. В.; Самокиш, А. І.Останнім часом для контролю параметрів термотехнологічних процесів, витрат теплоти та теплофізичних випробовувань різноманітних матеріалів, широко використовують прилади і системи, що дають можливість одержувати інформацію про густину теплового потоку. Первинним датчиком в таких приладах найчастіше є термоелектричний перетворювач теплового потоку. Recently, to control the parameters termotehnolohichnyh processes, costs of heat and thermal testing of different materials, widely used devices and systems that make it possible to obtain information on the density of heat flow. The primary sensor in such devices are often thermoelectric converter heat flow.Документ Датчики для інтегрального і диференціального контролю складу речовин в трубопроводах(1997) Мазуренко, Олександр Григорович; Паляниченко, Іван Кіндратович; Тарасенко, Сергій ДмитровичРозглянуто новий клас ємнісних вимірювальних перетворювачів для контролю складу рідких і сипких речовин, транспортованих трубопроводами. Датчики дозволяють проводити як інтегральний, так і диференціальний контроль складу речовин. In the article considered the new class of capacitive measuring converters for controlling the composition of liquid and loose substances transported through pipelines. The sensors allow to carry out as the integral and differential control the composition of substances.Документ Джерело живлення однофазних імпульсних електротехнологічних установок(2001) Мазуренко, Олександр Григорович; Паляниченко, Іван Кіндратович; Шуліка, Володимир Панасович; Кандибка, Петро МихайловичДля запобігання негативного впливу імпульсних електротехнологічних установок (ІЕТУ) на показники якості електричної енергії заводської мережі, і, отже, на роботу іншого електрофікованого обладнання підприємства, їх живлення доцільно здійснювати від автономної системи енергозабезпечення. In order to avoid the negative impact of pulsed electro installations (IETU) on indicators of quality of electric power plant network, and thus work more electrified equipment company, their power is expedient to make the autonomous power supply system.Документ Дистанційні датчики(1998) Тарасенко, Сергій Дмитрович; Мазуренко, Олександр ГригоровичНезважаючи на високу інформативність,чутливість та простотуконструкцій, електроємнісні вимірювальні засоби досі не знайшли широкого застосування у системах дистанційного контролю параметрів технологічних процесів та якісного складу речовин. Nezvazhayuchi at visoko іnformativnіst, chutlivіst that prostotukonstruktsіy, elektroєmnіsnі vimіryuvalnі zasoba dosі not znayshli wide zastosuvannya in control systems distantsіynogo parametrіv tehnologіchnih protsesіv that yakіsnogo rechovin warehouse.Документ До енергоресурсів - ощадливо(1997) Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр ГригоровичВ умовах дефіциту та неритмічного надходження сировини за діючої системи оплати за енергоресурси на більшості підприємств агропромислового комплексу виникають труднощі з розрахунками за електричну енергію. Given the lack of raw materials and irregular income under the current system of paying for energy in most enterprises agricultural sector there are difficulties with payments for electricity.Документ Дослідження випаровування води з тканини гриба печериця звичайна в процесі сушіння(2014) Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр Григорович; Дмитренко, Н. В.; Декуша, Леонід ВасильовичУ статті описано результати визначення стану води в тканинах плодового тіла гриба печериця звичайна різного ступеня зневоднення за допомогою сканувальної калориметрії та визначення теплоти випаровування вологи за допомогою синхронної калориметрії і термогравіметрії. The paper describes the results of determining the state of water in tissues of fruiting body of Champignon Campestris having varying degrees of dehydration by scanning calorimetry and determines the heat of moisture evaporation using synchronous calorimetry and thermogravimetry. Detailed description of the methodology and laboratory facilities used for investigation is presented in this paper.Документ Дослідження відмінностей теплових і хімічних властивостей шапинки й ніжки шампіньона(2016) Роман, Тетяна Олександрівна; Єщенко, Оксана Анатоліївна; Іванченко, Михайло Георгійович; Мазуренко, Олександр ГригоровичУ статті приведено повний хімічний склад, а також вміст вітамінів, макро- і мікроелементів, вітамінів у свіжому культивованому грибі шампіньон. Для збереження максимуму корисних речовин, в сушеному грибному напівфабрикаті, за допомогою сканувальної колориметрії і термогравиметрии, при різних температурах було проведено досліди з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки і шапинки гриба, яка була порівняна з теплотою випаровування чистої води. Визначено різницю в часі при сушінні ніжки і шапинки до кінцевої вологості 12.5 % і представлено всі результати експериментальних досліджень. The article present the complete chemical composition and content of vitamins, macro- and micronutrients in fresh cultivated champignon mushrooms. To save the maximum amount of nutrients in dried mushroom semi-product, scanning calorimetry and thermogravimetry at different temperatures were applied and the experiments were conducted to determine the head of moisture evaporation from the tissues of mushroom caps and stems, which was compared to the head of pure water evaporation. The timing difference in drying caps and stems to the final moisture content of 12.5 % in determined and all the results of experimental studies are represented.Документ Дослідження теплопровідності пінополіуретану(2012) Бурова, Зінаїда Андріївна; Воробйов, Леонід Йосипович; Декуша, Леонід Васильович; Мазуренко, Олександр Григорович; Довганюк, В. М.Викладено результати досліджень на установці ИТ-7С теплопровідності зразків пінополіуретану «ELASTOPOR H» виробництва фірми ELASTOGRAN GmbH (BASF) у сухому стані, зволожених та зістарених вакуумуванням.Документ Дослідження теплофізичних властивостей тонких енергоефективних покриттів теплометричним и методами(2014) Мазуренко, Олександр Григорович; Бурова, Зінаїда Андріївна; Воробйов, Леонід Йосипович; Декуша, Леонід ВасильовичУ статті розглянуто методики вимірювання теплопровідності, коефіцієнта емісії й коефіцієнта поглинання сонячного випромінення тонких енергоефективних покриттів і запропоновано використовувати для цього засоби вимірювань, що випускаються в Україні, — установку ИТ-7С для вимірювання теплопровідності, перетворювачі теплового потоку та радіометр РАП12СР. Приведено результати досліджень теплофізичних властивостей деяких покриттів — теплоізоляційних фарб та енергоефективних стекол. The measurement techniques of heat conductivity, emission coefficient and coefficient of solar radiation absorption of thin energy-effective coverings are considered and it is offered to use measurement instrumentation for this purpose, produced in Ukraine — device ГГ-7С for heat conductivity measurement, heat flow transducers and the RAP-12SR radiometer. Results of measurement of thermophysical properties of some coverings, such as heat-insulating paints and energy-efficient glasses are given.Документ Дослідження теплофізичних характеристик сирокопчених ковбас при копченні й сушінні в камері дискретної дії з пульсаційною подачею димоповітряного середовища(2007) Бабанов, Ігор Геннадійович; Мазуренко, Олександр ГригоровичДля оцінки теплових властивостей дисперсних багатокомпонентних систем, якими є м’ясний фарш сирокопчених ковбас і виконання розрахунків необхідне знання теплофізичних характеристик – коєфіціента температуропровідності, об’ємної теплоємності, теплопровідність.Документ Експериментально-статистичне моделювання процесу сушіння шапинки і ніжки гриба шампіньйона(2016) Єщенко, Оксана Анатоліївна; Роман, Тетяна Олександрівна; Мазуренко, Олександр ГригоровичУ статті наведено узагальнені експериментально-статистичні моделі процесу сушіння ніжки та шапинки культивованого гриба шампіньйон, які можуть бути використані для прогнозування якісних показників готового грибного напівфабрикату і енерговитрат на його утримання. Моделі побудовано за результатами активних експериментів з визначення теплоти випаровування вологи з тканин ніжки та шапинки гриба на підставі яких були визначені коефіцієнти регресійних рівнянь і встановлено зв'язок між цими коефіцієнтами і теплофізичними характеристиками води. Поверхні відгуку, отримані на основі моделей, показали, що процеси сушіння ніжки та шапинки мають між собою суттєві відмінності у перебігу процесу.Документ Електрометричне визначення якості(1998) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Гуляєв-Зайцев, Сергій Сергійович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Пухляк, Анастасія ГригорівнаРозроблено спосіб визначення ступеня розведення молока водою шляхом вимірювання його електропровідності.Документ Електрометрія молочних продуктів(1997) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаВивчено вплив на електропровідність молочних продуктів окремих компонентів — вологи (В), сухих речовин (Ср), в т.ч. жиру (Ж), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), білка, лактози та фізико-хімічних характеристик – густини (ρ), титрованої кислотності (Ки) і рН, температури. Дослідження проводились на модельних сумішах із заданими за планом масовими частками компонентів в інтервалі температур від 5 до 95°С. Було одержано залежності електропровідності (æ) від В, Ср, Ж, СЗМЗ, ρ, Ки, рН, температури. Виявлено як окремі, так і взаємні тенденції впливу концентрацій складових компонентів на значення æ, Ки, рН. Наведено математичну модель об’єктів досліджень - сиру кисломолочного та кефіру, що дає змогу визначати вміст складових компонентів об’єкта, при наявності швидких і простих вимірювань, а саме — електропровідності, титрованої кислотності, а в деяких випадках — рН і густини. Виявлено,що один з визначальних факторів одержання точних результатів — температура досліджуваних зразків. Досі вплив цього фактора враховувався недостатньо.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »