Перегляд за Автор "Матвєєва, Т. В."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання купажованих олій функціонального призначення у косметичному кремі для сухої шкіри(2014) Бєлінська, Ганна; Матвєєва, Т. В.; Марченко, B. C.; Зінченко, І. Д.; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаОдним з перспективних напрямків виробництва косметичних засобів є створення продукції з високоактивними речовинами для сухої, в'янучої, схильної до подразнень шкіри [1]. Перспективнісь даного напрямку у косметології обумовлюється зростаючим попитом на косметичну продукцію догляду за шкірою з вказаними особливостями. Поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК) G0-3 групи у складі косметичних кремів забезпечують необхідність шкіри в даних есенціальних речовинах та допомагають запобігти сухості, лущенню та тьмяності шкіри [2]. Джерелом ПНЖК у складі косметичної продукції є рослинні олії.Зважаючи на вищенаведене, дослідження з розробки технології косметичного засобу на основі купажованих олій підвищеної біологічної цінності є актуальними. One of the promising areas of production of cosmetics is to create products with high-agents for dry, aging, prone to irritation of the skin [1]. Perspektyvnis this trend in cosmetics driven by growing demand for cosmetic skin care products with these features. Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) G0-3 group consisting of cosmetic creams skin need to provide these essential substances and helps prevent dryness, flaking skin and dimness [2]. The source of polyunsaturated fatty acids in the composition of cosmetic products are plant oliyi.Zvazhayuchy the above, research on the development of technology-based cosmetic oils kupazhovanyh high biological value is important.Документ Критерії біологічної та харчової цінності олій - підґрунтя створення купажів(2014) Матвєєва, Т. В.; Федякіна, З. П.; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаВ результаті розрахунку можна одержати раціонально підібрані масові частки обраних олій і таким чином оптимізувати за жирнокислотним складом купажі. As a result, the calculation can be obtained efficiently selected mass fractions of selected oils and thus optimize the fatty acid composition by blending.Документ Основні наукові аспекти створення купажів(2014) Матвєєва, Т. В.; Федякіна, З. П.; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаХарчування людини базується на трьох основних речовинах — білках, вуглеводах та жирах. Жири для організму людини мають велике значення та складають приблизно ЗО % денного раціону, а їх нестача в раціоні харчування підвищує ризик тяжких захворювань. Згідно рекомендацій дієтологів співвідношення поліненасичених жирних кислот (ПНЖК) ю-6 : ю-3 здорової людини повинно складати приблизно (9... 10) : 1, а у випадках патології обміну ліпідів співвідношення знижується до 5 : 1 — 3 : 1 , при цьому співвідношення ПНЖК до насичених жирних кислот (НЖК) має бути 2 : 1 . Однак, на даний час середньостатистична людина потребляє ПНЖК у співвідношенні ю-6 : ю-3 від 10 : 1 до ЗО : 1. Дослідженнями жирнокислотного складу різних олій встановлено, що у природі олій, які відповідають формулі збалансованого жиру (ю-6 : ю-3 = (3... 10) : 1 та ПНЖК :НЖК = 2 : 1) не існує. Human nutrition based on three substances - proteins, carbohydrates and fats. Fats for the human body are very important and account for about thirty% of daily diet and their lack in the diet increases the risk of serious diseases. According to the recommendations of nutritionists ratio of polyunsaturated fatty acids (PUFAs) w-6: w-3 healthy person should be about (9 ... 10) 1, and in cases of pathology of lipids ratio decreases to 5: 1 - 3: 1, with the ratio of polyunsaturated fatty acids to saturated fatty acids (NLC) should be 2: 1. However, currently the average person consume PUFA ratio in S-6: w-3 from 10: 1 to ZO: 1 Research fatty acid composition of different oils found in nature that oils that correspond to the formula of balanced fat (w-6: w-3 = (3 ... 10) 1 and PUFA: NLC = 2: 1) does not exist.Документ Перспективи розвитку виробництва майонезів та майонезних соусів з оздоровчими властивостями(2016) Матвєєва, Т. В.; Анан’єва, Валерія Вікторівна; Бахмач, Володимир ОлександровичКонцепція державної політики України в області здорового харчування населення визначає поліпшення структури харчування і контроль за безпекою харчових продуктів, як основні пріоритети збереження і зміцнення здоров'я населення і профілактики аліментарно-залежних захворювань. Concept of State Policy of Ukraine in the field of healthy nutrition determines improve the structure of food control and food safety as the main priority the preservation and strengthening of health and prevention of alimentary-dependent diseases.Документ Інгібітори корозії на основі відновлювальної сировини(2012) Мельник, A. П.; Матвєєва, Т. В.; Крамарев, С. О.; Малік, С. Г.; Діхтенко, К. М.; Бахмач, Володимир ОлександровичМета роботи полягала в порівняльних випробуваннях адсорбційних властивостей ряду нових азотопохідних інгібіторів корозії, які отримані на основі відновлювальної оліє-жирової сировини: ІНКО K, ІНКО С, ІНКО - 2НХІ. The aim of the work was in comparative tests adsorption properties of several new azotopohidnyh corrosion inhibitors obtained from renewable raw oil and fat: INCO K, INCO C INCO - 2NHI.