Перегляд за Автор "Махмудов, Артур Мамедович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вивчення впливу дисперсності сублімованих фруктів на процес відновлення(2022) Махмудов, Артур Мамедович; Гродська, Катерина Анатоліївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Белемець, Тетяна ОлександрівнаДосліджено залежність процесу набухання та вологоутримуючої здатності від дисперсності сублімованих фруктів (яблука та банана). Відповідно до отриманих результатів, найбільш інтенсивне набухання та збільшення вологоутримуючої здатності сублімованих фруктів відбувається з дисперсністю до 1000 мкм.Документ Визначення поживної та енергетичної цінності кисломолочного десерту(2023) Махмудов, Артур Мамедович; Добробог, Юрій Володимирович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаВизначено поживну цінність кисломолочного десерту у відповідності найбільш важливих компонентів відповідно добовій потребі. Комбінування тваринної та рослинної складових сприятиме підвищенню поживної цінності за рахунок комплексу макро- та мікронутрієнтів у кількостях та співвідношенні, що відповідає сучасним принципам нутриціології.Документ Дослідження вмісту молочнокислих бактерій в кисломолочному десерті(2022) Махмудов, Артур Мамедович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаДосліджено загальну чисельність молочнокислих бактерій, які складаються з біфідо- і лактобактерій. Таке поєднання бактерій є симбіозом, так як кожна з них підсилює дію одна одної. Встановлено, що на 9 добу зберігання кисломолочного десерту чисельність бактерій становила 1,0 108 КУО/г. Таким чином, результати проведених досліджень можуть бути використанні для контролю якості кисломолочних продуктів.Документ Дослідження мікробіологічних показників кисломолочного десерту(2021) Махмудов, Артур Мамедович; Бандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаЗа результатами мікробіологічних показників встановлено термін зберігання кисломолочного десерту, що повинен не перевищувати 5 діб за температури 4±2 °С.Документ Обґрунтування тривалості сквашування молочної суміші в технології кисломолочних десертів(2021) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Махмудов, Артур Мамедович; Миколів, Іван МихайловичУ статті описано процес тривалості сквашування молочної суміші в технології кисломолочних десертів. Дослідження здійснювали за показником активності води, активної кислотності, ступеня синерезису та зміни напруження зсуву від швидкості деформації згустків.Документ Документ Ресурсозберігаючі технології виробництва кисломолочних десертів(2021) Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Махмудов, Артур Мамедович; Миколів, Іван МихайловичПри виборі способу виробництва харчового продукту необхідно передбачити запровадження ресурсозберігаючих технологій, отримання продукту високої якості, розроблення інноваційних продуктів з використанням сировини рослинного та тваринного походження, зниження виробничих витрат. Тому метою роботи є дослідження процесу тривалості сквашування молочної суміші для удосконалення технології кисломолочних десертів.Документ