Перегляд за Автор "Москальова, Людмила Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Зручні міні-комплекси для виготовлення пива розробили науковці спільно з фахівцями "Кий-пиво"(2000) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичНове сучасне технологічне обладнання для міні-пивоварень, яке задовольняє усі технологічні, санітарно-гігієнічні,екологічні та економічні вимоги, розробила фірма "Кий-пиво" разом з кафедрою біотехнології продуктів бродіння Українського державного університету харчових технологій.Документ Новий сорт пива «Кришталеве» профілактичного призначення(2003) Москальова, Людмила МиколаївнаДокумент Оптимізація сушіння тритікалевого солоду(2002) Москальова, Людмила Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Удодов, Сергій ОлександровичЗа даними Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла, для успішної селекції тритікале необхідно постійно розширювати генофонд, синтезувати нові фор ми, збільшувати обсяги вихідного матеріалу. Тому ос таннім часом на основі використання досягнень генети ки в селекції тритікале одержано нові позитивні резуль тати. Найбільш результативний метод створення вихід ного матеріалу тритікале - біологічний, який дає змогу включати в синтез нових алоплоїдів сорти м'якої пшени ці. жита й тритікале та одержати перспективніші гексап- лоїдні форми, а також значно розширити генофонд ви хідного матеріалу. According to the Institute Mironivskyi wheat behalf VM Crafts for successful breeding triticale must continuously expand the gene pool, synthesize new forms we increase the volume of source material . Therefore, the oc- Tanna time through the use of genetic advances ing in the selection of new triticale obtained positive results Tats . The most effective method for creating output ing material triticale - biology, which allows include the synthesis of new varieties of soft wheat aloployidiv these. rye and triticale and obtain promising heksap - loyidni shape and expand the gene pool you material derivativesДокумент Особливості технології пива на мініпивоварнях(2001) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичВиробництво пива на мініпивоварнях України буде розширюватись, а кількість мініпивова- рень — збільшуватись. Ці тенденції розвитку пиво варіння в нашій країні сприятимуть безперебійному постачанню свіжого, високоякісного пива населенню окремих міських мікрорайонів і населених пунктів у сільській місцевості.Проведені дослідження і перевірка їх результатів у промислових умовах дали можливість запропону вати мініпивоварням високоефективну технологію. Manufacture of beer microbreweries in Ukraine will expand and the number minipyvova- Rainier - increase. These trends of beer cooking in our country promote uninterrupted supply of fresh, quality beer public some city neighborhoods and towns rural mistsevosti.Provedeni research and verification of the results in industrial conditions made it possible to propose wool microbreweries enabling technologies.Документ Перспективи розвитку мініпивоварень в Україні(2000) Москальова, Людмила Миколаївна; Домарецький, Віталій Афанасійович; Удодов, Сергій ОлександровичВ умовах реформування економіки розвивається ще одна тенденція в українській пивоіндустрії - відродження малих пивоварень, яка характеризує новий якісний виток технічного розвитку пивоварного виробництва. In terms of reforming the economy develops another trend in Ukrainian pyvoindustriyi - the revival of small breweries that characterizes the new round of high-quality technical development of the brewing industry.Документ Перспективна сировина для виробництва пива(2005) Домарецький, Віталій Афанасійович; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Москальова, Людмила Миколаївна; Бондаренко, Л.Зростання обсягів виробництва пива потребує забезпечення підприємств сировиною високою якості й низької собівартості. Останнім часом у спиртовій та пивоварній галузях деяких країн світу застосовують новий вид сировини – тритікале. Дослідження науковців кафедри бродильних виробництв НУХТ також засвідчують, що використання тритікале у виробництві пива та спирту вигідно та ефективно. Так, наприклад, собівартість пива із солоду тритікале в суміші з ячмінним солодом на 15 - 20% нижче, ніж собівартість пива тільки з ячмінного солоду. The growing of brewing requires providing the plants with high quality and low self-cost raw materials. Lately the new kind of raw materials, triticale, is used for brewing and liquor production. The scientists from Biotechnology of Fermentative Products and Winemaking Department (NUFT) researched this new material. They find out that it is a profitable and efficient new material for brewing and liquor production. For example the cost of beer made of triticale malt in combination with burly malt is 15-20% lower than the beer made of only of barley malt.Документ Солод з тритікале(2001) Москальова, Людмила Миколаївна; Удодов, Сергій Олександрович; Домарецький, Віталій АфанасійовичРозробка ресурсозберігаючої технології солоду й пива з використанням нетрадиційних видів сировини - важливий напрямок у розв'язанні актуальних проблем пивоварної галузі. Development of resource-saving technologies and malt beer using unconventional raw materials - important direction in solving the pressing problems of the brewing industry.Документ Удосконалення оптимальних режимів сушіння солоду із тритикале(2002) Москальова, Людмила МиколаївнаСвіжопророслий тритикалевий солод містить 43-46% води, кількість якої при сушінні повинна знизитись до 3-4%. Svizhoproroslyy trytykalevyy malt contains 43-46% water, the amount of which drying should be reduced to 3-4%.