Перегляд за Автор "Ніколаєва, Марія Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення оптимальної кількості ягідного коагулянту для осадження білків молока(2021) Грек, Олена Вікторівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія СергіївнаЗапропоновано здійснювати процес осадження білків молока із застосуванням в якості коагулянту чорничної пасти, що є джерелом органічних кислот, поліфенольних сполук, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів. Встановлено, що внесення ягідного коагулянту у кількості 7 % в молоко за температури (75±1) °С та тривалості витримки 3 хв характеризується відповідним процесом дестабілізації, а також має достатній вплив на вихід концентрату білково-чорничного, з врахуванням обмежень за органолептичними показниками.Документ Вплив масової частки жиру молока на вихід концентратів білково-ягідних(2021) Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія Сергіївна; Грек, Олена ВікторівнаВстановлено, що за однакових умов проведення процесу термокислотного осадження білків нормалізованого молока з масовою часткою жиру від 0,05 % до 3,2 % – збільшення виходу концентратів білково-чорничних становить на 11,8 %. Для концентратів білково-обліпихових значення показника збільшення виходу становить на 2,7 % нижче, порівняно із виходом концентратів білково-чорничних.It has been established under the same conditions of the process, thermo acid proteins coagulation of normalized milk with a mass fat fraction from 0.05 % to 3.2 % - an increase in the yield of protein-blueberry concentrates is 11.8 %. For protein-sea buckthorn concentrates, the value of the yield increase is 2.7 % lower than the yield of protein-blueberry concentrates.Документ Концентрати білково-обліпихові – основа для сиркових виробів(2021) Грек, Олена Вікторівна; Пшенична, Тетяна Володимирівна; Ніколаєва, Марія СергіївнаРозроблено концентрати білково-обліпихові, що отримані завдяки використанню природних компонентів ягідної сировини. Концентрати доцільно застосовувати у рецептурах сиркових виробів для дитячого харчування, що дозволить одержати продукти високої якості, збагачені незамінними амінокислотами, макро- і мікроелементами, вітамінами, вуглеводами, в тому числі пектиновими речовинами.Документ Документ Розроблення технології ферментованих напоїв з використанням молочної сироватки(2023) Ніколаєва, Марія СергіївнаДокумент